Piece of cake – trends 2016

Keuzes, keuzes, keuzes…. Een bruiloft is een aaneenschakeling van keuzes maken.

Maar in sommige gevallen gaat het puur om een gevoel en vooral smaak! Dus pak een vork en proeven maar!

Trends voor 2016

Bloemen
We kennen allemaal de bruidstaarten met fondant of marsepein. De taart stylen met bloemen blijft populair, ook in 2016. Maar ook hier is veel variatie in. Kies je voor marsepein, geschilderde, in reliëf bloemen of echte verse bloemen (dezelfde als in je bruidsboeket). Ook kun je lasergeknipte bloemen op je taart verwerken.

Painted cake
We zien ze steeds vaker voorbij komen, de geschilderde taart. Je kunt een prachtig verhaal vertellen met een geschilderde bruidstaart. Uiteraard kun je ook kiezen voor een deel van de songtekst van jullie favoriete nummer of jullie namen en jullie silhouette.

macaron2hoge taart

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Macarons
Al die heerlijke, vrolijke en vooral smakelijke mini-bites. Maak er een mooie taart van in jullie kleurthema. Ook blijft dit leuk om als give-away aan je gasten te geven.

Hoog, hoger, hoogst
Waarom zou je een 3-laags taart kiezen als het nog indrukwekkender kan? Hoe meer lagen, hoe beter. Je begint met een grote, robuste laag met steeds kleinere taarten erop gestapeld. En zoals de traditie hoort; de bovenste laag bewaar je en snij je aan als jullie je eerste trouwdag vieren.

Kanten taart
Niet alleen geldt deze trend voor de trouwjurken, maar ook voor de bruidstaarten. Laat je taart matchen met je trouwjurk. Op de taart wordt een “kanten” laag aangebracht van fondant of marsepein.

pink en lacebarokmacaron

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Barok
It’s all about the details. Vooral zwart, wit en goud zie je terug in de barok taarten met heel veel details. Daarnaast zie je ook de verwerking van juwelen, bladeren en krullen.

Naked cake
Geen hele nieuwe trend, maar wel steeds populairder. Vooral voor de bruidsparen die geen fan van marsepein of fondant zijn is de naked cake ideaal.  Voordeel van de naked cake is dat deze vaak voordeliger is dan een bruidstaart met bijvoorbeeld fondant. De taart kan worden afgewerkt met een dunne laag crème en/of poedersuiker. Je blijft de cakelagen zien. Gebruik van vers fruit en echte bloemen zijn hot. De naked cake is ook perfect voor bij een rustiek thema.

choco

silhoutte

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

More chocolat please
Ook deze taart kan perfect zijn voor bruidsparen die geen fondant of marsepein lusten. Een bruidstaart afgewerkt met overheerlijke chocolade…wie wil dat nou niet? Ook hier kun je weer gebruik maken van vers fruit of bloemen.

En de meeste favoriete kleur….
…Is en blijft roze! Naast dat roze populair blijft bij de algehele styling voor de bruiloft zie je dit ook terug in de bruidstaart. Je kunt kiezen voor een hele roze taart of details zoals de bloemafwerking.

Naast het uiterlijk van de taart is de smaak minstens net zo belangrijk. De tijd van chipolata vulling is al even voorbij. Denk nu aan bavaroissmaken als champagne, buttercream, witte chocolade, caramel of frisse fruitsmaken. Kies voor botercrème met smaken als stracciatella, Baileys, ganache, speculoos, chocolade of citroen. En dan is er nog de keuze in de smaak van de cake zelf. Gaan jullie voor red velvet, citroen, carrot cake, winterse kruiden of gewoon de altijd lekker vanille cake?

Wat het ook wordt, geniet van het proeven!

P.s. Kijk op onze Pinterest pagina voor nog meer inspiratie.

Fotocredits Pinterest
Omslag: Anais Stoelen

 

Meer van Locatie adviseurs

Comments are closed.

Tip onze redactie

Heb je suggesties voor onze blog? Tip onze redactie op info@weddingplanner.nl

Contact

Weddingplanner.nl is onderdeel van TopTrouwlocaties.nl.

Contactgegevens:
Franz Zieglerstraat 34D
1087 HN Amsterdam
T 085 2 735 735
E info@weddingplanner.nl

Volg ons op: