Groom to be

shutterstock_302626634 3

“Trouwen is niet alleen voor vrouwen”, meent aanstaande bruidegom Daniël. Hij vroeg zijn vriendin Jacqueline dit jaar ten huwelijk, op een regenachtige avond op het strand van Noordwijk. Zij antwoordde met een volmondig ‘ja!’ en inmiddels zitten zij midden in de voorbereidingen. Omdat Daniël vindt dat trouwen teveel een ‘vrouwending’ is geworden, deelt hij zijn ervaringen in deze blog als Groom to be. Deze aflevering: het bruidspersoneel!

De aanloop naar de trouwdag is als een polaroidfoto. Eerst zie je alleen vage contouren, die langzaam scherper worden totdat het plaatje compleet is. Zag ik een paar maanden geleden nog alleen mijn vriendin in een witte jurk voor me (vormloos model, want zo veel fantasie heb ik nu ook weer niet), nu zie ik ons samen aankomen bij het West-Indisch Huis. Ik zie haar aan de hand van haar vader over een witte loper richting het altaar schuifelen. Ik zie onze vrienden losgaan op LED-verlichte dansvloer die we voor het feest hebben ingehuurd.

Maar aan ieder deel van de foto dat je invult gaat een keuze vooraf. Van de ringen tot aan de perfecte trouwlocatie: bereid je voor om vele knopen door te hakken. Sommige van die knopen zijn ingewikkelder dan de andere. Eén van de lastigste dilemma’s is het bruidspersoneel. Je kunt niet al je vrienden vragen om getuige te zijn, dus je zult moeten kiezen. Maar hoe kies je het bruidspersoneel zonder mensen te beledigen en vriendschappen te ruïneren?

Stel: je hebt drie ‘harts’vrienden, zes ‘goede’ vrienden en twee vrienden die je al heel lang kent, maar niet meer zo vaak spreekt. Daarnaast heb je een zus en een zwager. We gaan er voor het gemak van uit dat de goede en oude vrienden jou net zo zien als jij hen – niet als hartsvriend. Welke oplossingen kunnen we bedenken?

shutterstock_92646

Optie 1: Ten eerste kun je natuurlijk twee hartsvrienden vragen om getuige te zijn, en de derde (met het excuus dat die zo goed is in ‘dingen regelen’) als ceremoniemeester. De rest begrijpt hopelijk dat je een keuze moet maken.

Optie 2: Je vraagt je zwager en zus als getuigen en kiest één van je vrienden als ceremoniemeester. Maar daarmee vergroot je het probleem, want nu moet je nog meer vrienden teleurstellen. Een oplossing kan zijn dat je al je vrienden bijeen roept en strootjes laat trekken. Met een beetje geluk ‘wint’ degene die ook capabel genoeg is om iets te organiseren.

Optie 3: Je vraagt al je vrienden als bruidspersoneel, maar alleen je zwager en zus als getuige. Niemand zal zich écht gepasseerd voelen, want iedereen mag iets doen.

Optie 4: Je bezorgt twee daklozen een mooie dag en laat hen de handtekening zetten.

Weet jij een betere oplossing? Laat het me weten! Veel succes met je keuze!

Meer van Locatie adviseurs

Comments are closed.

Tip onze redactie

Heb je suggesties voor onze blog? Tip onze redactie op info@weddingplanner.nl

Contact

Weddingplanner.nl is onderdeel van TopTrouwlocaties.nl.

Contactgegevens:
Franz Zieglerstraat 34D
1087 HN Amsterdam
T 085 2 735 735
E info@weddingplanner.nl

Volg ons op: