Walk in love!

Tamzin (Rainbow Club)

Je bent ten huwelijk gevraagd.. en nu?
Een van de eerste items waar veel bruiden informatie over verzamelen zijn DE jurk en DE locatie! Heel logisch en ontzettend leuk en spannend om uit te gaan zoeken. Vergeet dan niet om tegelijkertijd met de jurk ook na te denken over de trouwschoenen die jij gaat dragen! Al dan niet verstopt onder je jurk zijn dit letterlijk de belangrijkste items die jou de dag hele dragen. Van ’s ochtends vroeg tot ’s avonds laat moet jij je heerlijk kunnen voortbewegen, zowel naar het altaar als op de dansvloer.

Schoenen zijn, ook in het dagelijkse leven, een steeds belangrijker accessoire. Met schoenen maak je een statement, laat je zien wie je bent. Vooral bij korte trouwjurken zijn schoenen echte eye-catchers! Bij een hele rustige jurk kun je sowieso helemaal losgaan.

Vooral bij korte trouwjurken zijn schoenen echte eye-catchers!

Trouwschoenen zijn er in alle soorten en maten, hoog, laag, rond, spits, sandaaltjes, ballerina’s, laarsjes, pumps, enkelbandjes, satijn, leer… je kunt het bijna niet bedenken of het is er. Soms moet je wel even goed zoeken. Daarom is het belangrijk dat je voor het uitzoeken van je trouwjurk ook al een beeld hebt van de schoenen die je zou willen dragen! Een handige hulp hierbij is de test “Kies jouw trouwschoen!” op www.mijntrouwschoen.nl.

Vijf gouden tips voor het kiezen van je trouwschoenen:

1. Kies ze omdat je ervan gaat stralen en niet omdat ze praktisch zijn.
Dit is die ene dag waarbij je gerechtvaardigd mag uitpakken. Geniet ervan!

2. Verzeker je van de goede kleurmatch.
Neem bij voorkeur schoenen die een tintje donkerder, dan wel lichter zijn dan jouw jurk. Tenzij je voor contrast gaat. Draag je een jurk in een kleurtje, bedenk dan dat je satijnen schoenen kunt laten inkleuren in de door jou gewenste kleur. Ook ná jullie bruiloft! Tip: Kleur jouw schoenen in dezelfde kleur als zijn sokken! [foto: Vivian (Rainbow Club) en Jerry (Mr. Fiarucci)
Vivian (Rainbow Club) en Jerry (Mr. Fiarucci)

Tip: Kleur jouw schoenen in dezelfde kleur als zijn sokken!

3. Maak ze vertrouwd.
Draag je schoenen vlak voor de grote dag een poosje. Zo raak je aan ze gewend en voelen ze vertrouwd als je ze straks aantrekt. Om ze te beschermen, kun je er eventueel witte sokken omheen trekken. Koop de schoenen overigens liever niet in de ochtend, in de ochtend zijn je voeten doorgaans dunner dan in de loop van de dag.

4. Contrasteer in stijl.
Bedenk hoe je schoenen eruit zien als ze onder je jurk uit gluren. Kies bij een zwaar kanten of rijkelijk bewerkte jurk voor een eenvoudiger stijl schoen. Draag je een wat eenvoudige jurk ga dan voor flamboyante trouwschoenen..
Vivian (Rainbow Club)
Vivian (Rainbow Club)

5. Koop twee paar.
Wil je hoge hakken dragen maar ben je bang dat je er ’s avonds niet op kunt dansen, koop dan een tweede paar schoenen erbij, bijvoorbeeld ballerina’s of sneakers.

De meest opvallende trends in de bruidsschoenenmode voor 2016:

In de bruidsschoenen voor 2016 zien we vele subtiele details, zoals een plateau van fijn glitter of juist een klein glitterhakje. Ook zien we nog meer verschillende kantsoorten terug, ook op lagere hakjes. Voor de onconventionele bruid zijn er de retro-modellen, stoer, maar ook lieflijk. Comfort in de vorm van foamvoering wordt steeds belangrijker, evenals de iets bredere +fit modellen. Ook zien we steeds meer laarsjes in de collecties. Het kameleon-effect is helemaal 2016, waarbij de schoen zich als het ware aanpast aan de omgeving. [foto: Stevie, Twiggy en Lesley (Rainbow Club).

Stevie Twiggy Lesley

 

Tekst en fotocredits: www.elsacolouredshoes.com

Meer van Locatie adviseurs

Comments are closed.

Tip onze redactie

Heb je suggesties voor onze blog? Tip onze redactie op info@weddingplanner.nl

Contact

Weddingplanner.nl is onderdeel van TopTrouwlocaties.nl.

Contactgegevens:
Franz Zieglerstraat 34D
1087 HN Amsterdam
T 085 2 735 735
E info@weddingplanner.nl

Volg ons op: