Goede sfeer tijdens de 1e Route van 2016

Landgoed Te Werve 1Het liep storm zondag 31 januari bij trouwlocaties in het hele land. Honderden bruidsparen gingen de weg op voor de eerste Open Toptrouwlocatie Route van 2016, op zoek naar hun droomlocatie. Ruim 290 top trouwlocaties gooiden hun deuren wijd open en gaven de bruidsparen een warm welkom.

De trouwlocaties kwamen goed voorbereid voor de dag. Met kleurrijke ballondecoraties, weelderige bloemstukken, feestelijke verlichting en de lekkerste hapjes en drankjes werden de toekomstige bruidsparen onthaald. Allemaal om de bruidsparen een zo goed mogelijk beeld te geven van de locatie. Landgoed Te Werve in Rijswijk bijvoorbeeld heeft haar ruimtes romantisch aangekleed. Met foto’s van eerdere huwelijken die vertoond worden op beeldschermen krijgen de gasten ondanks het regenachtige weer toch een mooi beeld van het buitenterrein.

Kasteel Woerden 1 kasteel woerden 2

In Kasteel Woerden ontmoeten we het aanstaande Goudse bruidspaar Jeroen en Wendy, die met een hapje en een drankje in het restaurant worden ontvangen. De ruimtes in het kasteel zien er op hun best uit: een fraaie ceremonieopstelling in de Ridderzaal met het bijzondere gewelfde houten plafond, een lange dinertafel met kaarslicht in de ondergrondse gewelven.

Jeroen en wendyJeroen en Wendy bezoeken vandaag vier locaties in Gouda, Montfoort, Woerden en Alphen aan den Rijn. Afgelopen najaar ging Jeroen voor Wendy op zijn knieën, en inmiddels hebben zij het plan om in voorjaar 2017 in het huwelijk te treden. Vandaag is de eerste keer dat zij zich op een trouwlocatie oriënteren. “We zijn sinds kort aan het brainstormen over de locatie”, vertelt Wendy. “Vandaag gaan we een aantal mooie locaties af om eens te kijken wat wij nou eigenlijk willen. Iets klassieks, of toch wat moderners.” Vandaag kunnen ze op hun gemak rondkijken, voegt Jeroen toe. ” Elke locatie brengt ons wel weer op nieuwe ideeën.”

Net als Jeroen en Wendy meldden nog ruim 1300 aanstaande bruidsparen zich aan voor de Open Toptrouwlocatie Route. Daarnaast grepen veel stellen de kans om locaties te bekijken zonder zich van tevoren in te schrijven. Voor de trouwlocaties was het dan ook wel even aanpoten. Zo kreeg Kasteel de Hooge Vuursche in Baarn maar liefst 63 aanmeldingen. Bij Green Village in Nieuwegein waren dat er 56.

green village 1 Green Village maaikes live painting

“Een aantal daarvan stond om 11 uur al voor de deur”, vertelt Marloes Groot-Jebbink van Green Village enthousiast. Veel nieuwsgierige nieuwe bruidsparen kwamen langs, maar ook stellen die al hebben geboekt en de locatie willen laten zien aan hun ouders of ceremoniemeesters. Daar is het een perfect moment voor: de prachtig verbouwde boerderij is vandaag volledig in het thema van het huwelijk, romantisch aangekleed met hartjes en sfeervolle verlichting. In de feestzaal zet kunstenares Maaike Krijtenburg de sfeer op papier. Marloes: “Het is voor ons ook ideaal, want nu kunnen we de locatie laten zien zoals die er tijdens de bruiloft uitziet. Doordeweeks zijn de ruimtes toch vaak ingericht voor zakelijke groepen.”

De Open Toptrouwlocatie Route gemist, of benieuwd naar nog meer locaties? In 2016 vinden er nog vier Routes plaats. De eerstvolgende is op zondag 17 april van 11.00-17.00 uur.

Omslagfoto: Green Village in Nieuwegein

Meer van Locatie adviseurs

Comments are closed.

Tip onze redactie

Heb je suggesties voor onze blog? Tip onze redactie op info@weddingplanner.nl

Contact

Weddingplanner.nl is onderdeel van TopTrouwlocaties.nl.

Contactgegevens:
Franz Zieglerstraat 34D
1087 HN Amsterdam
T 085 2 735 735
E info@weddingplanner.nl

Volg ons op: