Wiesje’s Wereld – het aanzoek

Wiesje Hallewas is gelukkig getrouwd, heeft vier kinderen en organiseert al ruim 10 jaar exclusieve huwelijken in binnen- en buitenland. In 2014 nam zij met Wedding & Planning de Dutch Wedding Award in de categorie Weddingplanner van het jaar in ontvangst. Via Wiesje’s Wereld stoomt ze aankomende bruidsparen via columns en blogs klaar voor de meest onvergetelijke dag van hun leven!

Stap 1 ~ Het huwelijksaanzoek
Wanneer ik beloof jullie klaar te stomen voor jullie bruiloft, is het uiteraard van belang dat ik zorg dat iedere belangrijke stap die genomen moet worden, besproken wordt. Het zal dan ook geen verrassing zijn dat mijn eerste column van dit jaar gaat over het huwelijksaanzoek. Want hoe je het ook wendt of keert, zonder aanzoek geen huwelijk!

AanzoekEen opvallende kwestie wanneer we ons verdiepen in het huwelijksaanzoek, is het feit dat de organisatie ervan, op z’n zachtst gezegd, vaak in de handen van de man ligt. Sterker nog, het Nationaal Trouwonderzoek 2015 van Toptrouwlocaties gaf aan dat maar liefst 92% van de huwelijksaanzoeken voorbereid werden door de man. 6% koos ervoor om gezamenlijk actie te ondernemen en de laatste 2% is weggelegd voor de vrouw.

Waar moet een huwelijksaanzoek plaatsvinden?
Als je het aan mij vraagt, is er niet één locatie waar het aanzoek zou moeten plaatsvinden. Ik ben zelf van mening dat het het leukste is wanneer je kiest voor een huwelijksaanzoek dat bij jullie beiden past. Of dat nu in binnen- of buitenland is, in een restaurant of thuis op de bank, ga voor een situatie waarin jullie je allebei op je gemak voelen.

Dat velen het eens zijn met hetgeen dat ik hierboven schrijf, blijkt uit de resultaten van het Nationaal Trouwonderzoek. Na het stellen van de vraag ‘Waar is het huwelijksaanzoek gedaan?’ antwoordden 28% van de 901 bruidsparen die ondervraagd werden met het antwoord ‘gewoon lekker thuis’. 51% gaf aan dat het huwelijksaanzoek gedaan werd op vakantie of tijdens een nachtje/weekendje weg. De overige 17% gaf antwoorden als tijdens het uitgaan (2%), tijdens een bos- of strandwandeling (6%), in een luchtballon (1%) en ‘anders’ (8%).

Aanzoek2
Een bijzonder voorbeeld

Nu zal je je misschien afvragen wat er met ‘anders’ bedoeld wordt en ik denk dat ik je daar best een korte indruk van kan geven. Zo organiseerde ik onlangs een huwelijksaanzoek voor een man die groots uit wilde pakken voor zijn aanstaande. Samen met mijn team zette ik een levensecht sprookjesbos op, inclusief ganzenparade, elfjes, een boswachter én ontzettend veel romantiek. Om een impressie te krijgen van het sprookjesachtige aanzoek kun je hieronder een aantal van de foto’s bekijken!

Eenhoorn in het bos huwelijksaanzoek wedding en planning Huwelijksaanzoek wedding en planningEigen sprookjesbos bij huwelijkaanzoek wedding en planning

Zo zie je maar weer dat het van groot belang is dat je tijdens het huwelijksaanzoek kiest voor iets wat jullie beiden past.

Tot volgende maand!

Liefs, Wiesje

Bron foto’s: http://www.kissinparis.com/

 

Meer van Locatie adviseurs

Comments are closed.

Tip onze redactie

Heb je suggesties voor onze blog? Tip onze redactie op info@weddingplanner.nl

Contact

Weddingplanner.nl is onderdeel van TopTrouwlocaties.nl.

Contactgegevens:
Franz Zieglerstraat 34D
1087 HN Amsterdam
T 085 2 735 735
E info@weddingplanner.nl

Volg ons op: