Ceremoniemeester: eer of strafwerk?

Groom to be

“Trouwen is niet alleen voor vrouwen”, meent aanstaande bruidegom Daniël. Hij vroeg zijn vriendin Jacqueline dit jaar ten huwelijk, op een regenachtige avond op het strand van Noordwijk. Zij antwoordde met een volmondig ‘ja!’ en inmiddels zitten zij midden in de voorbereidingen. Omdat Daniël vindt dat trouwen teveel een ‘vrouwending’ is geworden, deelt hij zijn ervaringen in deze blog als Groom to be. Deze aflevering: Ceremoniemeester: eer of strafwerk?

“Je vrienden als ceremoniemeester vragen, dat kan je ze écht niet aandoen”. Een goed bedoeld advies dat mijn verloofde en ik kregen tijdens de Open Toptrouwlocatie Route. De dame die het betreffende advies gaf is weddingplanner en heeft er natuurlijk wel een belang bij dat mensen een professional inhuren om het huwelijk te coördineren. “Een weddingplanner neemt je alles uit handen en zorgt ervoor dat je vrienden ook gewoon kunnen genieten”, vervolgde zij dan ook haar advies.

Is dit een typisch gevalletje ‘Wij van WC-Eend adviseren WC-Eend’? Of is het ceremoniemeesterschap echt een straf die je beste vrienden niet kan aandoen? Af en toe spookt het advies van deze weddingplanner me nog door het hoofd.

ceremoniemeester

Het toeval wil dat ik indertijd zelf ceremoniemeester was voor het huwelijk van een goede vriend. En ik geef het toe: ik heb hem weleens stilletjes vervloekt over het werk dat ik daardoor had. Ik zie me nog in mijn jacquet honderden etiketjes met een foto van het bruidspaar om champagneglazen knopen. En mijn vrienden die diezelfde glazen vervolgens zonder de etiketjes een blik waardig te gunnen achteroverslaan. Ik zie me eerder weggaan van het diner om posters op te hangen in de feestzaal, terwijl er net een heerlijk dessert werd binnengebracht. Ik zie me discussiëren met het contactpersoon van de locatie, omdat het bier al binnen een uur op was (hoe kun je nou 150 liter bier inslaan voor 200 gasten?). Ja, het was wel werken. En ik zie ook wel in dat een weddingplanner een professional is, die een heleboel zorgen kan wegnemen.

Maar vond ik het vervelend om te doen? Wat mij veel beter is bijgebleven is hoe nauw ik betrokken was bij zo’n bijzondere dag voor mijn vriend. Hoe blij ik was dat alles goed verliep en hoe blij hij die dag was met mijn hulp. Het was een hele toffe ervaring die onze vriendschap alleen maar heeft versterkt. En voor dat gepriegel met etiketjes heb ik me gerevancheerd door hem voor mijn eigen huwelijk als ceremoniemeester te vragen.

Meer van Locatie adviseurs

Comments are closed.

Tip onze redactie

Heb je suggesties voor onze blog? Tip onze redactie op info@weddingplanner.nl

Contact

Weddingplanner.nl is onderdeel van TopTrouwlocaties.nl.

Contactgegevens:
Franz Zieglerstraat 34D
1087 HN Amsterdam
T 085 2 735 735
E info@weddingplanner.nl

Volg ons op: