Vintage jaren twintig bruiloft

De herfst is misschien niet het eerste seizoen waar je aan denkt bij een bruiloft. Toch is het een fantastische tijd van het jaar om te trouwen. Zorg voor een sprookjesachtige locatie in het bos of een laan vol bomen. De kleurrijke blaadjes leveren prachtige plaatjes op en het koele briesje laat jouw jurk galant wapperen.

Herfstbruiloft

Roaring twenties
Ja, het regent vaak in de herfst, maar dit hoeft jouw dag helemaal niet te verpesten. Integendeel, doe er je voordeel mee en pas de feestelijkheden erop aan. Het prachtige seizoen gaat perfect in combinatie met een jaren twintig thema. Het begrip roaring twenties staat gelijk aan elegantie en feest, waarbij the sky letterlijk the limit was met de bouw van het Empire State Building.

Jouw look
De jaren twintig staan bekend als een chique tijd met veel juwelen, goud en glitters. Stift de lippen rood, zet je haren in de krul, doe een subtiele set parels om jouw hals en maak de look af met een elegante veer in het kapsel. Maak jouw look af met een prachtig herfstboeket. Natuurlijk vergeten we ook mr. right niet. Laat hem geheel in stijl een ontspannen bezoeken brengen aan de barbier zodat ook hij helemaal klaar is voor jullie grote dag. Dos jouw bruidegom uit in een strak Italiaans pak met een hoed waar Al Capone nog een puntje aan kan zuigen.

Roaring twentiesRoaring 20's

De kou trotseren in jouw jurk
Het is buiten koud, maar dat is geen probleem. Hoewel je natuurlijk moet zorgen dat je in het geval van regen ook een binnenlocatie hebt voor de foto’s, kun je de kou op veel manieren te lijf gaan. Mooie lange handschoenen of een chique (nep)bont stola sluiten naadloos aan bij jouw outfit. Of denk eens out of the box. Er zijn veel prachtige jaren twintig jurken met lange mouwen. Bovendien hoeft de shoot niet in één keer gedaan worden, maar kun je hem ook opdelen in twee etappes. Zo kun je tussendoor snel naar binnen om weer op te warmen met een glaasje glühwein.

Dress code
Vraag jouw gasten om zich in stijl voor te bereiden op de mogelijke kou buiten. Je wilt immers voorkomen dat gewatteerde winterjassen de sfeer van jouw bruiloft compleet verpesten. Heeft iemand toch de plank misgeslagen? Geen paniek. Zorg dat er voldoende dekens en omslagdoeken beschikbaar zijn om jouw gasten in stijl op te warmen.

Bont sjaal

Prachtige accessoires
Buiten het feit dat jij er prachtig uitziet, is een vintagethema ook perfect om jouw locatie mee op te fleuren. Vier jouw bruiloft bijvoorbeeld in een oud kasteel of karakteristieke schuur met knusse open haard. Hang fonkelende kristallen kroonluchters op en deel Cubaanse sigaren en goede whisky uit. Decoreer de ruimte met oude grammofoons en typemachines. Nog leuker. Gebruik de typemachine als gastenboek en laat de gasten hun persoonlijke boodschap voor jullie in stijl intikken. Als het regent, maak je van de nood een deugd: Zet stijlvolle bakken met antiek ogende paraplu’s neer als bedankje voor jouw gasten.

Persoonlijke touch

Een persoonlijke touch
Een vintagebruiloft is natuurlijk de perfecte manier om oud en nieuw met elkaar te vermengen. Ga in plaats van een Photo Booth eens voor een persoonlijk decor waarin je jouw gasten op de gevoelige plaat laat vastleggen. Gebruik bijvoorbeeld een mooie oude stoel of bank van jouw oma of laat je gasten plaatsnemen op vintage hutkoffers. Wil je een overleden ouder op een speciale manier toch een beetje aanwezig laten zijn op jouw grote dag? Mak een mooi symbolisch gebaar door zijn of haar trouwring te bevestigen aan jouw bruidsboeket.

Vintage herfstbruiloft tot in de puntjes voorbereid
Een herfstbruiloft heeft veel voordelen waar je op het eerste gezicht niet meteen aan zult denken. Zo is het feest vaak goedkoper dan een zomerbruiloft omdat je niet in het hoogseizoen trouwt en loop je niet het risico dat al jouw gasten op vakantie zijn. Daarnaast valt jouw huwelijk midden in het wildseizoen. Bepaald geen straf voor de uitvoering van het diner.

De herfst geldt als één van de meest sfeervolle seizoenen met zijn prachtig gekleurde bladeren en unieke sfeer. Wees niet bang voor wat regen. Met de juiste planning zal jullie grote dag misschien wel letterlijk, maar niet figuurlijk in het water vallen. Jouw herfstbruiloft met een gerust hart tegemoet gaan? Neem eens contact op met Bloom Wedding en kijk samen naar de mogelijkheden.

 

Credits: Eppel Fotografie & Sara K. Byrne Photography

 

Meer van Locatie adviseurs

Comments are closed.

Tip onze redactie

Heb je suggesties voor onze blog? Tip onze redactie op info@weddingplanner.nl

Contact

Weddingplanner.nl is onderdeel van TopTrouwlocaties.nl.

Contactgegevens:
Franz Zieglerstraat 34D
1087 HN Amsterdam
T 085 2 735 735
E info@weddingplanner.nl

Volg ons op: