Het huwelijksdiner

Zomers dessertDe mogelijkheden voor het huwelijksdiner zijn tegenwoordig groot. Klassiek dineren, een trendy barbecue of een eigentijds walking dinner. Maar welke gerechten kiezen we dan? Het diner op je bruiloft is een soort rustpunt op deze mooie dag. De middag met ceremonie en fotosessie zijn klaar en misschien maak je je wel op voor een spetterend feest. Dan is het diner een moment waarop je even kunt bijkomen. Even zitten en samen zijn met je familie en vrienden.

Kies je voor een diner dan bestaat er vaak de mogelijkheid om je gasten op voorhand te laten aangeven of ze een voorkeur hebben voor vlees, vis of vegetarische gerechten.  Bij het diner wordt er voor alle aanwezigen hetzelfde gerecht bereid per gang.

Weet je dat je een uiteenlopend gezelschap hebt qua smaak of wil je je gasten de keuze bieden voor de verschillende gangen, kies dan voor een dinerbuffet of shared dining. Bij shared dining worden er verschillende grote schalen met diverse gerechten op tafel gezet. Iedereen kan zelf een keuze maken en datgene eten wat ze lekker vinden. Dit concept is afgeleid van het dinerbuffet waarbij alle gerechten naast elkaar worden gepresenteerd en iedereen zelf van het buffet kan nemen waar ze trek in hebben. Bij shared dining zit je gedurende alle gangen bij elkaar aan tafel, wel zo gezellig.

Buiten dinerenAls jullie trouwen in de zomer en er is voldoende ruimte en mogelijkheid dan staat barbecueën vaak met stip bovenaan. De chefs leggen de diverse spiesen en items op de grill en jullie gasten kunnen zelf een keuze maken uit de aangeboden gerechten. Natuurlijk hoop je op zonnig lekker weer als je in de zomer trouwt, helaas is dat in Nederland niet vanzelfsprekend. Bedenk dan wel of een barbecue setting ook nog leuk is bij bewolkt of regenachtig weer.

Walking dinner, het diner in het klein. In deze informele dinersetting kiezen jullie van tevoren 5 á 6 gerechtjes. Terwijl iedereen geniet van de gezelligheid aan een (sta)tafel, worden de gerechtjes door de bediening aangeboden. Deze vorm van dineren is net als een barbecue een informele setting.

Er zijn zoals jullie kunnen zien veel mogelijkheden. Als je hebt besloten hoe je wilt dineren dan komt de invulling nog. Wat gaan we eten? Worden het chique gerechtjes, bourgondisch of misschien willen jullie een bepaald thema.

De keuze voor de verschillende gerechten worden op voorhand door jullie gedaan. Houd hierbij in eerste instantie rekening met je eigen smaak, ben je echter een voorstander van specifieke smaken denk dan goed na of je gasten dit ook kunnen waarderen. Het zou zonde zijn als de met zorg door jullie uitgekozen gerechten niet worden gegeten. Veel standaard of bekende gerechten kunnen met een kleine wijziging worden aangepast naar een spannender gerecht. Bespreek dit met de locatie of de cateraar zij hebben altijd wel ideeën of suggesties. Hebben gasten een allergie of lusten ze iets echt niet vraag dit dan op voorhand vaak kan de cateraar een passend alternatief aanbieden.

Wil je weten wat de mogelijkheden zijn voor de culinaire invulling voor jullie bruiloft? Neem contact op met Saen Catering.

High tea Huwelijksdiner

Credits: Saen Catering

Meer van Locatie adviseurs

Comments are closed.

Tip onze redactie

Heb je suggesties voor onze blog? Tip onze redactie op info@weddingplanner.nl

Contact

Weddingplanner.nl is onderdeel van TopTrouwlocaties.nl.

Contactgegevens:
Franz Zieglerstraat 34D
1087 HN Amsterdam
T 085 2 735 735
E info@weddingplanner.nl

Volg ons op: