Het vinden van de trouwlocatie

Wiesje Hallewas is gelukkig getrouwd, heeft vier kinderen en organiseert al ruim 10 jaar exclusieve huwelijken in binnen- en buitenland. In 2014 nam zij met Wedding & Planning de Dutch Wedding Award in de categorie Weddingplanner van het jaar in ontvangst. Via Wiesje’s Wereld stoomt ze aankomende bruidsparen via columns en blogs klaar voor de meest onvergetelijke dag van hun leven! Haar eerste column gemist? Die vind je hier!

Stap 2 ~ Het vinden van de trouwlocatie

Heb je de grote stap gezet en je partner ten huwelijk gevraagd? Of ben jij juist ten huwelijk gevraagd door jouw liefde? Dan gaat het grote avontuur nu echt van start! Er is ontzettend veel om over na te denken en er zijn tientallen beslissingen om te nemen. Maar, neem dit alsjeblieft van mij aan: hou jullie hoofd koel en blijf met beide benen op de grond staan. Op deze manier zullen jullie merken dat het veel makkelijker gaat om georganiseerd te werk te gaan en ben je er zeker van dat het jullie aan niets zal ontbreken op dé dag!

chateau-st-gerlach-2-4
Locatie: Chateau St. Gerlach in Valkenburg a.d. Geul

Het zal jullie niet verrassen, maar het vinden van de trouwlocatie staat, na het aanzoek, op numéro 1. En dat staat het natuurlijk niet voor niets: de locatie van jullie huwelijk maakt de dag, heeft een enorme invloed op de sfeer én moet uiteraard voldoen aan al jullie wensen en eisen. Het is dan ook van belang dat je vroeg genoeg, en dus als eerste, begint met het vinden van de trouwlocatie! Een aantal data zijn erg gewild en vrijdagen en zaterdag zitten snel vol. Maar juist ook de door weekse dagen kunnen budgettechnisch heel fijn zijn.

Het vinden van de trouwlocatie – Waar moeten jullie aan denken?

Wanneer jullie de zoektocht starten, zullen jullie eerst op een rijtje moeten krijgen wat jullie eisen en wensen zijn voor de trouwlocatie. In wat voor soort omgeving moet de locatie staan? Welke sfeer moet het uitstralen?  En zijn er gasten slecht ter been en/of kinderen aanwezig? Vergeet dan ook vooral de toegankelijkheid van de locatie niet mee te nemen in je beslissing!

Daarnaast zullen jullie uiteraard nog iets verder in detail moeten treden. Want, hoeveel gasten nodigen jullie uit? En is er al nagedacht over het licht en geluid tijdens het feest?  Om nog maar niet te beginnen over de overnachtingsmogelijkheden wanneer jullie ervoor kiezen om een meerdaagse bruiloft te organiseren. Een ander belangrijk aspect bedenk wat het budget is wat jullie willen uitgeven aan jullie huwelijk. Een grove stelregel is dat je ongeveer de helft van je budget uitgeeft aan de locatie met drank en food.

ceremonietafel

Hebben jullie alles op een rijtje? Van het aantal parkeerplekken tot een (mogelijk) alcoholvergunning. En van de belichting en stereo installatie tot aan het aantal beschikbare vierkante meters? Dan is het tijd om actie te ondernemen! Wees op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen door trouwbeurzen te bezoeken en zorg ervoor dat geen internetpagina jou onbekend is. Hebben jullie een (of meerdere) trouwlocatie op het oog? Neem dan contact op met de desbetreffende partijen en plan een afspraak in om een kijkje te nemen. Jullie kunnen tenslotte pas écht definitief een besluit nemen wanneer jullie het van dichtbij gezien hebben!

LET OP! Zoals ik al eerder schreef; het vinden van de trouwlocatie staat niet voor niets bovenaan de ‘to do lijst’ zeker wanneer jullie een speciale datum op het oog hebben. En vergeet niet dat weddingplanners al heel veel geweldige locaties gezien hebben en precies weten welke trouwlocatie aan jullie wensen voldoet (en deze vaak weet te overtreffen)!

En dan? Dan is het tijd voor stap 3! Maar wat die inhoudt, vertel ik jullie volgende maand.

Liefs,  Wiesje

Op 1 dag meerdere locaties bekijken? Meld je aan voor de Open Toptrouwlocatie Route op 17 april van 11.00-17.00 uur.

Meer van Locatie adviseurs

Comments are closed.

Tip onze redactie

Heb je suggesties voor onze blog? Tip onze redactie op info@weddingplanner.nl

Contact

Weddingplanner.nl is onderdeel van TopTrouwlocaties.nl.

Contactgegevens:
Franz Zieglerstraat 34D
1087 HN Amsterdam
T 085 2 735 735
E info@weddingplanner.nl

Volg ons op: