Lentekriebels

De lente is begonnen! Komend weekend wordt het heerlijk weer en dat zorgt voor lentekriebels!

Hopelijk hebben we over twee weken minimaal net zulk lekker weer tijdens de allereerste voorjaarseditie van de Open Toptrouwlocatie Route.

Uit het Nationaal Trouwonderzoek van 2016 blijkt dat de lente één van de favoriete seizoenen is om in te trouwen, maar liefst 38,5% van de bruidsparen kiest voor een bruiloft in het voorjaar. Gemiddeld nemen bruidsparen 10,4 maanden de tijd om te oriënteren op een trouwlocatie, je bent nu dus ruim op tijd voor een voorjaarsbruiloft in 2017!

Maar waar moet je nou precies aan denken bij een lente bruiloft? En welke locaties zijn daar uitermate geschikt voor? We delen graag wat inspiratie en locaties die je tevens kunt bezoeken tijdens de Open Toptrouwlocatie Route op 17 april!

Kleurthema
Kies een fris en vrolijk kleurthema voor jullie bruiloft. Voer het thema door in jullie uitnodigingen, bruidstaart, styling, bruidsboeket en kleding. De voorjaarskleuren van 2016 zijn o.a. Peach Echo, Rose Quartz, Serenity en Limpet Shell.

Peach EchoRose QuartzSerenityLimpet Shell

Lente locaties
Een typische lente locatie met veel bloemen is natuurlijk Kasteel Keukenhof. Deze locatie is gelegen op een prachtig landgoed en heeft veel verschillende mogelijkheden voor een bruiloft! Ook Kasteel Wijenburg is een aanrader voor een lente bruiloft, de appel- en perenbomen staan hier in volle bloei. Houd je meer van landelijk? Bij Hoeve Landzicht heb je vanaf de gezellige Hooiberg weids uitzicht over de polder met dartelende lammetjes en kuikentjes.
En waar kun je nou beter genieten van de eerste zonnestralen dan aan het strand? Breng een bezoekje aan Deining!

Op 17 april kun je al deze locaties tussen 11.00 en 17.00 uur vrijblijvend bezoeken. Vergeet je niet aan te melden op www.opentoptrouwlocatieroute.nl.

Kasteel Wijenburg Hoeve Landzicht

Kasteel Keukenhof Deining

Catering
Overleg met jullie cateraar of de chef-kok welke frisse seizoensgerechten jullie kunnen kiezen. Verwen jullie gasten bijvoorbeeld met een aspergemenu, gegrilde lamskoteletjes, lente-ui soepje of een rabarbertaartje. Ook kun je de gerechten laten stylen met eetbare bloemen.

Flower dessert Canape Spring bouquet popsicles

Nog meer lentekriebels…
Vraag bij het bruidsmodehuis of zij ook jurken hebben met een mooi subtiel mouwtje van bijvoorbeeld kant. Kies voor je fotoshoot leuke attributen zoals grote ballonnen. Maar het toppunt van een lente bruiloft is toch wel de ceremonie of lunch onder de bloesemboom.

Rosa Clara weddingdress PhotoshootBuiten dineren

Kijk voor nog meer inspiratie op Pinterest en op Open Toptrouwlocatie Route voor alle deelnemende locaties op 17 april. 

 

Omslagfoto: Slot Doddendael

Foto’s via Pinterest

Meer van Locatie adviseurs

Comments are closed.

Tip onze redactie

Heb je suggesties voor onze blog? Tip onze redactie op info@weddingplanner.nl

Contact

Weddingplanner.nl is onderdeel van TopTrouwlocaties.nl.

Contactgegevens:
Franz Zieglerstraat 34D
1087 HN Amsterdam
T 085 2 735 735
E info@weddingplanner.nl

Volg ons op: