Nieuwe trouwtrend overgewaaid uit de VS: Last Minute Wedding Deals!

Toptrouwlocaties introduceert Last Minute Wedding Deals in Nederland. Dat is een bruiloft binnen drie maanden op een toptrouwlocatie, voor een gereduceerd tarief. Een primeur in de Nederlandse trouwbranche, stelt Marja de Hoon van Toptrouwlocaties. “Het idee komt uit Amerika, waar het Canceled Weddings heet. Daar is dit al erg populair en we verwachten dat het in Nederland ook een hype wordt.”

Een bruidspaar is gemiddeld 14 maanden bezig met het regelen van de trouwdag en ze geven gemiddeld 16.442 euro uit*. Met Last Minute Wedding Deals sta je al binnen drie maanden voor het altaar – voor een zachte prijs. Hoe dat kan? Marja de Hoon: “Een aantal populaire data zijn vaak al ruim een jaar van tevoren geboekt. Maar stel dat de situatie van het bruidspaar verandert, bijvoorbeeld een zwangerschap, breuk in de relatie of iemand raakt zijn of haar baan kwijt, dan wordt de bruiloft geannuleerd. De locatie heeft ineens een mooie datum beschikbaar, maar krijgt die vaak niet meer verkocht.”

Kasteel de Hooge VuurscheRozella de Klaver van Event Company, bekend van geliefde trouwlocaties Kasteel De Hooge Vuursche, De Lindenhof en Landgoed Te Werve, heeft veel vertrouwen in een Nederlands succes van de Last Minute Wedding Deals. “Ik zit al twintig jaar in het vak, en zie de laatste jaren steeds meer trends overwaaien uit de Verenigde Staten. Steeds meer bruidsparen nemen een weddingplanner in de hand en er wordt veel meer aandacht besteed aan de styling van de locatie.”

De meest populaire trouwdata worden vaak al een jaar tot anderhalf jaar van tevoren vastgelegd. Toch gebeurt het vaker dan je zou denken dat mensen op stel en sprong besluiten te trouwen, ziet Peter-Paul Swijnenburg van de populaire trouwlocatie Buitenplaats Amerongen. “We hadden onlangs nog iemand die voor zijn werk naar Saoedi-Arabië moest verhuizen. Zijn partner kon eigenlijk alleen mee als ze getrouwd waren. Het zijn jonge mensen met een groot netwerk, die willen er dan wel een knalfeest van maken!”

Als veel mensen een jaar uittrekken voor het organiseren van een bruiloft, ben je dan nog wel op tijd met een Last Minute Wedding Deal? Volgens Rozella de Klaver is het regelen geen probleem. “Wij hebben veel leveranciers die snel kunnen schakelen, we kunnen je helpen aan een goede weddingplanner en wij helpen zelf graag om invulling te geven aan de bruiloft.”

Buitenplaats AmerongenOp Buitenplaats Amerongen is de eerste Last Minute Wedding Deal al over een kleine maand. Volgens Peter-Paul Swijnenburg kan dat makkelijk. “We hebben weleens in drie dagen een mooi feest neergezet. Het leuke van dit soort spontane huwelijken is dat je als bruidspaar niet eens de tijd hebt om na te denken over alle kleine details. Je gaat dan veel relaxter je trouwdag in.”

Kijk hier voor alle Last Minute Wedding Deals!

* Cijfers afkomstig uit het Nationaal Trouwonderzoek 2016, afgenomen onder 1138 bruidsparen.

Meer van Locatie adviseurs

Comments are closed.

Tip onze redactie

Heb je suggesties voor onze blog? Tip onze redactie op info@weddingplanner.nl

Contact

Weddingplanner.nl is onderdeel van TopTrouwlocaties.nl.

Contactgegevens:
Franz Zieglerstraat 34D
1087 HN Amsterdam
T 085 2 735 735
E info@weddingplanner.nl

Volg ons op: