Hoe krijg je je aanstaande bruidegom zo ver dat hij ook dingen regelt?

shutterstock_302626634 2Met deze 3 tips wordt je bruidegom een echte weddingplanner

 “Trouwen is niet alleen voor vrouwen”, meent aanstaande bruidegom Daniël. Hij vroeg zijn vriendin Jacqueline vorig jaar ten huwelijk, op een regenachtige avond op het strand van Noordwijk. Zij antwoordde met een volmondig ‘ja!’ en inmiddels zitten zij midden in de voorbereidingen. Omdat Daniël vindt dat trouwen teveel een ‘vrouwending’ is geworden, deelt hij zijn ervaringen in deze blog als Groom to be. Deze aflevering: hoe krijg je je aanstaande bruidegom zo ver dat hij ook dingen regelt?

Bridezilla Photoshoot

Lieve aanstaande bruid,

Gefeliciteerd met je aankomende huwelijk. Misschien heb je al een locatie uitgezocht, misschien kreeg je nog maar net een verlovingsring om je vinger geschoven. Hoe dan ook, in de aanloop naar je huwelijk zullen jij en je verloofde nog een boel moeten regelen. Gezellig samen, want nu je vriend je ten huwelijk heeft gevraagd, is hij ineens super geïnteresseerd in dingen als bloemen, trouwfoto’s, taarten, tafelschikkingen, corsages, dress-codes en openingsdansen.

Je begrijpt dat de laatste zin van de vorige alinea ironisch is bedoeld – net als de titel van deze blog. Natuurlijk is je vriend niet ineens veranderd in een romanticus en enthousiaste weddingplanner. Hij is nog steeds dezelfde simpele ziel die op zondagmiddag het liefst op de bank neerploft om het sportjournaal te kijken, in plaats van gezellig samen met jou Toptrouwlocaties.nl af te struinen. Op zaterdagochtend gooit hij liever een hengeltje uit met zijn vismaten dan dat hij met jou naar de bloemist gaat; doordeweeks kijkt hij ’s avonds nog steeds liever naar Homeland dan naar Say Yes to the Dress.

Die voorheen zo aandoenlijke mannelijke natuur kan je nu ineens een doorn in het oog zijn. Nog tien maanden te gaan, en die luilak toont niet eens interesse in je make-up! Get over it en bereid je er vast op voor dat het meeste geregel van jouw kant zal komen. Maar dankzij deze tips scoort hij straks misschien toch nog een zesje voor betrokkenheid.

PresentTrouwschoenenGroomsmen

Tip 1: Laat hem zelf kiezen
Pak je excel-sheet met alle dingen die nog geregeld moeten worden en kijk samen wat hij leuk vindt om te doen. Toon begrip als hij niet geïnteresseerd is in bloemen.

Tip 2: Durf het uit handen te geven
Geef hem de kans om het ook echt te regelen. Het gaat stapje voor stapje, misschien niet altijd in het tempo dat jij zal willen, maar uiteindelijk doen we het wel. Niets zo ontmoedigend als erachter komen dat jij zelf al een dj hebt gevonden. En wees niet bang dat hij iets kiest wat jij niet mooi vindt, als het erop aan komt vraagt hij heus wel om je mening.

Tip 3: Vraag niet bij elk detail naar zijn mening
Niet:
Zij (laat een foto zien van een boeket / lintje / taart / loper / bruidsmeisjesjurk): “Vind je dit mooi?”
Hij (werpt een schuin oog op de foto): “Ehm… Ja leuk?”
Zij: “Waaaaat!!???!!? Nee joh dit is heel lelijk!”

Wel:
Zij (laat een foto zien van een boeket / lintje / taart / loper / bruidsmeisjesjurk): “Deze vind ik mooi.”
Hij (tevreden over weer een onderwerp dat is opgelost): “Dan vind ik dat ook schatje.”

Succes met de taakverdeling!

Stoelen

Meer van Locatie adviseurs

Comments are closed.

Tip onze redactie

Heb je suggesties voor onze blog? Tip onze redactie op info@weddingplanner.nl

Contact

Weddingplanner.nl is onderdeel van TopTrouwlocaties.nl.

Contactgegevens:
Franz Zieglerstraat 34D
1087 HN Amsterdam
T 085 2 735 735
E info@weddingplanner.nl

Volg ons op: