Bloesem en lentezon bij voorjaarseditie van Open Toptrouwlocatie Route

groot warnsborn_byMashaBakker-7824

Duizend aanstaande bruidsparen trokken er zondag 17 april op uit tijdens de allereerste voorjaarseditie van de Open Toptrouwlocatie Route. Een echte Nederlandse lentedag, met af en spatje regen maar vooral ook heel veel zon. Een ideale dag om inspiratie op te doen voor een buitenbruiloft!

Buiten trouwen is voor veel bruidsparen de ultieme droom. De ceremonie in een sprookjesachtige kasteeltuin onder een groene boom, de bloemen kleurrijk en fel, de trouwjurk die in het zonlicht nog net even witter lijkt. Tijdens de Open Toptrouwlocatie Route van 17 april lieten 293 trouwlocaties zich van hun beste kant zien, maar wij bezochten drie locaties die zich perfect lenen voor een buitenbruiloft.

groot warnsborn-MashaBakker-7482buitenceremonie

Foto’s: Landgoed Groot Warnsborn / Masha Bakker

We beginnen in Arnhem, bij de Oranjerie op Landgoed Groot Warnsborn. Een monumentaal gebouw met een mooie klassieke feestzaal en daaraan grenzend twee kassen, gelegen in een groen en bosrijk gebied. Achter de locatie ligt een schitterende Engelse terrassentuin. Achterin de tuin, op het bovenste terras, staan stoeltjes voor een ceremonie klaar in een pergola met rozenstruiken. De bloemen komen net uit de knop. “Stel je voor dat je als bruid door deze tuin loopt, over al die trappetjes helemaal naar achteren”, vertelt Jante de Vries namens de locatie. “Een veel mooiere entree bij de ceremonie kun je je toch niet indenken?”

Kasteel Wijenburg 3Kasteel wijenburg bloesem

Foto boven: Kasteel Wijenburg

In Echteld, een pittoresk dorp in het hart van de Betuwe, vinden we Kasteel Wijenburg. Een sprookjesachtig kasteel, omgeven door fruitboomgaarden. De appelboomgaard voor het kasteel is een waas van frisse witte bloesem. Een prieeltje begint dicht te groeien met jonge groene blaadjes; op het terras dansen de vlammen in vuurpotten in het voorjaarsbriesje. Kasteelheer Johan Huisman kijkt tevreden uit over het terrein. “We hebben sinds kort de Bloesem Bruiloft, een speciaal arrangement in april. In deze tijd van het jaar is de Betuwe op zijn mooist, als de fruitbomen in bloei staan.”

Feelgoodtent event 1FeelGoodTentEvent-3

Foto’s: Kim van den Broek Fotografie

Verscholen diep in de bossen van Lage Vuursche, op het terrein van Landgoed Pijnenburg, ligt de locatie van Feel Good TentEvent. Een spoor van fakkels en gloeilampen leidt vanaf een parkeerterrein diep het bos in. Na een korte wandeling worden de contouren van de locatie zichtbaar: een festivalterrein van witte feesttenten op een open plek tussen de bomen. De bezoekende bruidsparen zitten aan houten tafeltjes, bestellen een drankje  bij een foodtruck of eten een hapje van het vlees dat geroosterd wordt op een grote barbecue. Zo tussen de bomen en uit de wind is het genieten in de voorjaarszon!

Geïnspireerd om buiten te trouwen? Bekijk hier alle buitenlocaties op Toptrouwlocaties.nl

Hoofdfoto: Landgoed Hotel, Restaurant & Oranjerie Groot Warnsborn – byMashaBakker

Meer van Locatie adviseurs

Comments are closed.

Tip onze redactie

Heb je suggesties voor onze blog? Tip onze redactie op info@weddingplanner.nl

Contact

Weddingplanner.nl is onderdeel van TopTrouwlocaties.nl.

Contactgegevens:
Franz Zieglerstraat 34D
1087 HN Amsterdam
T 085 2 735 735
E info@weddingplanner.nl

Volg ons op: