Live muziek tijdens de huwelijksceremonie

Steeds vaker hoor ik van bruidsparen dat ze hun bruiloft persoonlijk willen maken. Ze willen in ieder geval geen standaard bruiloft! Zo wordt er zorgvuldig nagedacht over onder andere de trouwlocatie en decoratie, de jurk en de trouwambtenaar. Maar ook muziek geeft zeker die persoonlijke touch aan jullie bruiloft!

Muziek is iets persoonlijks, het is smaakgebonden. Je vindt een bepaald liedje mooi of niet. Je houdt van een bepaalde stem of niet. Een zanger, een zangeres of misschien wel allebei? Nederlandstalige,-of Engelstalige muziek? Of juist alleen instrumentaal, denk hierbij aan een pianist, een gitarist of misschien wel klassieke muziek zoals strijkers.

Vaak merk ik dat aanstaande bruidsparen nog niet goed over de muziek tijdens de ceremonie hebben nagedacht. “Dat gaat toch via een cd’tje, die we dan van tevoren afgeven aan de locatie en die spelen ze dan af? Zijn er meer mogelijkheden dan?” Ja, die zijn er! Hebben jullie wel eens gedacht aan live muziek tijdens jullie huwelijk?

Ott_BeachIk ben van mening dat je met live muziek zoveel meer toevoegt aan de huwelijksceremonie. Het is puur, het is écht. Je hoort jullie liedjes op de manier die jullie hebben uitgezocht. Misschien wel het liedje dat werd gespeeld toen jullie elkaar leerden kennen? Of dat ene mooie liedje van die romantische vakantie samen? De muziek kan helemaal naar jullie smaak en wens worden ingevuld!
Zo kunnen mijn bruidsparen bijvoorbeeld kiezen uit een aantal mogelijkheden tijdens de ceremonie, ze hebben de keuze uit mij alleen onder begeleiding van orkestbanden of met live begeleiding, namelijk samen met pianist of gitarist. Het voordeel van de begeleiding met een live muzikant is, dat er kan worden ingespeeld op het moment zelf. De muziek begint als het er tijd voor is en de muziek eindigt pas als het bij het moment past. Zo kunnen liedjes dus worden ingekort of verlengt waar nodig en hoef je niet een ‘liedje uit te zitten’ of ongewild een pijnlijke stilte te creëren tijdens de ceremonie. Zo wordt jullie huwelijksceremonie dus nóg perfecter!

Op welke momenten past muziek tijdens een ceremonie? Persoonlijk vind ik 3 momenten het meest geschikt: tijdens de binnenkomst van het bruidspaar, tijdens het tekenen en aan het einde van de ceremonie. Maar een luisterliedje tussendoor dat bijvoorbeeld aansluit bij de toespaak is ook zeker heel mooi. Ik raad altijd 3 á 4 liedjes aan tijdens de ceremonie. Meer kan ook natuurlijk wel, maar houdt er rekening mee dat een liedje gemiddeld 3 á 4 minuten duurt. Dus het is maar net hoe lang je de ceremonie wilt hebben. Dat is ook weer persoonlijk!

Wat ook vaak tot de mogelijkheden behoort, is om de tekst bij een liedje persoonlijk(er) te maken, dat kan ook bij live muziek! Zo heb ik al een aantal keren de tekst van een bestaand liedje herschreven dat passend is bij het bruidspaar, dus zo heb je weer een persoonlijke touch erbij!

Mensen raken met je muziek. Of je nu een instrument speelt of zingt. Dat is mijn doel met live muziek. Niks is zo mooi als het bruidspaar een traan laat van ontroering tijdens de ceremonie terwijl ik zing. Na iedere ceremonie weer komen er mensen naar mij toe om te zeggen hoe speciaal en mooi live muziek toch is en dat het zoveel meer beleving toevoegt!

Het voelt ook magisch, de spanning van tevoren, de emotie van het bruidspaar bij de entree op hún liedje, ik als zangeres, die bijdraagt aan de sfeer van het moment – prachtig! En dan besef ik me weer – I love my job!

Liefs,

Otteline Philippi
www.zangeresott.nl 

Foto: Luther Hartog 

Foto midden: Patrick de Gier 

Meer van Locatie adviseurs

Comments are closed.

Tip onze redactie

Heb je suggesties voor onze blog? Tip onze redactie op info@weddingplanner.nl

Contact

Weddingplanner.nl is onderdeel van TopTrouwlocaties.nl.

Contactgegevens:
Franz Zieglerstraat 34D
1087 HN Amsterdam
T 085 2 735 735
E info@weddingplanner.nl

Volg ons op: