De gemiddelde bruidegom…

shutterstock_302626634 2

“Trouwen is niet alleen voor vrouwen”, meent aanstaande bruidegom Daniël. Hij vroeg zijn vriendin Jacqueline vorig jaar ten huwelijk, op een regenachtige avond op het strand van Noordwijk. Zij antwoordde met een volmondig ‘ja!’ en inmiddels zitten zij midden in de voorbereidingen. Omdat Daniël vindt dat trouwen teveel een ‘vrouwending’ is geworden, deelt hij zijn ervaringen in deze blog als Groom to be. Deze aflevering: De gemiddelde bruidegom.

“Moet je nog veel doen?” Ieder gesprek dat ik de laatste tijd voer, begint met die vraag. Over iets meer dan twee weken ga ik trouwen, dus tja, ik moet nog wel het een en ander doen. Van dat priegelwerk: een bloemenmandje voor de bruidsmeisjes regelen. Een playlist maken voor de dj (is dat niet zíjn werk?). Mijn danspasjes oefenen. Mijn schoenen inlopen. Zwembroek kopen voor de huwelijksreis. Gelukkig hebben we twee enthousiaste ceremoniemeesters en onze trouwlocatie, Het West-Indisch Huis, heeft de zaken perfect op orde. “Nee hoor, ik ben er klaar voor”, zeg ik dus maar.

Omslag 2

Een paar weken geleden verscheen het nieuwe Nationaal Trouwonderzoek van Toptrouwlocaties, ingevuld door 1138 bruidsparen. De pasgetrouwden werd van alles gevraagd over het huwelijk, van begin (wie de ander ten huwelijk heeft gevraagd) tot het eind (of er seks is geweest op de huwelijksnacht). Toen ik het onderzoek voor het eerst doorbladerde was het een openbaring. Ik dacht altijd dat ik uitzonderlijk was, maar ik blijk de belichaming van de gemiddelde bruidegom!

Ik dacht bijvoorbeeld dat ik oud trouw op mijn dertigste, maar dat valt dus enorm mee. De gemiddelde leeftijd van een bruidegom is zelfs iets hoger. Net als in 90 procent van de gevallen vroeg ik als man om de hand van mijn verloofde; net als 1 op de 5 trouwen we in de maand mei. Net als de meeste bruidegommen ben ik niet degene die alle beslissingen neemt (slechts 3 procent van ons mannen heeft de touwtjes in handen). En ook ik bezocht maar twee winkels om een trouwpak uit te zoeken, waarbij ik, oh zo gemiddeld, al in de eerste winkel ben geslaagd.

We trouwen zelfs in een gemiddelde locatie! Qua categorie dan: de meeste bruidsparen trouwen in een ‘herenhuis of kasteel’; net als 61 procent brengen we de hele dag door op één locatie, die we vooral hebben gekozen vanwege de uitstraling en de ligging.

Nu maar hopen dat ik net als 96 procent van de bruidsparen de trouwdag straks als de mooiste dag van mijn leven zie!

West-Indisch HuisLocatie: Het West Indisch Huis in Amsterdam
Foto bruidegom via Pinterest

Meer van Locatie adviseurs

Comments are closed.

Tip onze redactie

Heb je suggesties voor onze blog? Tip onze redactie op info@weddingplanner.nl

Contact

Weddingplanner.nl is onderdeel van TopTrouwlocaties.nl.

Contactgegevens:
Franz Zieglerstraat 34D
1087 HN Amsterdam
T 085 2 735 735
E info@weddingplanner.nl

Volg ons op: