Do it Yourself (DIY) wedding

Zijn jullie erg creatief en willen jullie een persoonlijk stempel op jullie trouwdag drukken? Of wil je het trouwbudget klein houden en heb je veel vrije tijd? Dan is de ‘Do It Yourself’ (DIY) of ‘Doe het zelf’ wedding misschien wel iets voor jullie! Of je nou wel of niet een knutsel koningin of koning bent, iedereen kan met onderstaande inspiratie en tips er een prachtige dag  van maken.

De DIY wedding is een trend die is overgewaaid uit de Verenigde Staten. Bij een DIY wedding geef je invulling aan je trouwdag zonder dat je een ‘expert’ inschakelt die je helpt met de locatie, catering, make-up of versiering. Dit kan veel geld besparen. Je kan ervoor kiezen om alles zelf te doen, maar als je daar bijvoorbeeld niet genoeg tijd voor hebt dan kan je er natuurlijk ook voor kiezen om één aspect zelf aan te pakken. Het belangrijkste is dat het voor jullie leuk blijft.

DIY wedding – Waar moet je aan denken?

Voordat je begint met de voorbereidingen is het belangrijk dat je weet waar je aan begint. Zoals al gezegd moet het natuurlijk voor jullie allebei leuk blijven en moet het geen grote stressfactor worden.

  • De belangrijkste vraag die je jezelf moet stellen is “Hebben we genoeg tijd?” Hebben jullie genoeg tijd om zelf alles te maken voor de trouwdag? Precies inschatten hoeveel tijd je er aan kwijt bent is vaak lastig. Maar als je ruim van tevoren begint dan gun je jezelf ook de rust dat mocht er iets mis gaan, er genoeg tijd is om opnieuw te beginnen. Besef ook dat jullie veel vrije tijd zullen moeten investeren voor de voorbereidingen.
  • Verder is het goed om van tevoren aan familie en/of vrienden te vragen of ze mee willen helpen zodat je niet voor vervelende verassingen komt te staan als blijkt dat ze geen tijd of zin hebben.
  • Maak voor jezelf een lijstje van zaken waarvan jullie willen dat die goed uitpakken op de dag zelf. Wil je mooie en kwalitatief goede foto’s? Dan is het misschien toch beter om een professionele fotograaf in te huren mocht je die niet in je directe kring hebben.

DIY wedding inspiratie

Slingers en verlichting

DIY Slingers & verlichting2 DIY Slingers & verlichting3 DIY Slingers & Verlichting1

Tafel schikking & versiering

DIY Tafel versiering1 DIY Tafel versiering2 DIY Tafelschikking

Bloemen

DIY Bloemen2 DIY bloemen krans1f40659779034cfd43f49a89052fc53b

Eten & drinken

DIY Eten & drinken2 DIY Eten & drinken3 DIY Eten & drinken1

Bedankjes voor gasten

Eerder hebben we deze blog geschreven over de leukste, flauwste en liefste bedankjes. Voor meer inspiratie, bekijk onze DIY Wedding board op Pinterest!

Meer van Locatie adviseurs

Comments are closed.

Tip onze redactie

Heb je suggesties voor onze blog? Tip onze redactie op info@weddingplanner.nl

Contact

Weddingplanner.nl is onderdeel van TopTrouwlocaties.nl.

Contactgegevens:
Franz Zieglerstraat 34D
1087 HN Amsterdam
T 085 2 735 735
E info@weddingplanner.nl

Volg ons op: