Real wedding bij Klipper Isis

“Lieve Annemiek, wil je met me trouwen?” Voor anker op de Kaag tijdens de zonsondergang, werd ik ten huwelijk gevraagd… Een moment om nooit meer te vergeten!

Omdat zeilen onze passie is, leek het ons leuk om op een boot te trouwen. Bij onze zoektocht kwamen we via Toptrouwlocaties terecht op de website van de Gouden Vloot. Waar het persoonlijke verhaal van bruidspaar Joost en Anna ons direct al aansprak. Ook tijdens de kennismaking voelde we ons direct op ons gemak en werden we heerlijk verwend met allerlei lekkere hapjes en wijn.

Zondag 5 juni, de dag voor onze huwelijk, reden we aan het einde van de dag op ons gemak naar Franeker. Daar werden we ontvangen op een mooi versierd schip door onze familie, vrienden en de bemanning van de Klipper Isis. Iedereen kon op deze avond met elkaar kennismaken onder het genot van een hapje en een drankje.

lsm-am-1606 lsm-am-1613

Maandag ging het dan echt gebeuren. Na een heerlijk ontbijt vertrokken we richting het wad. Joris (de maat) legde ons uit hoe we de Isis zeilklaar konden maken en iedereen kon meehelpen als ze dat wilde. Aangekomen bij de sluis bleek deze gestremd te zijn… Dankzij de stuurmanskunsten van schipper Joost kwamen we via de kleine sluis toch op de Waddenzee. Waar we met vereende krachten de zeilen hebben gehesen om koers te zetten richting onze zandplaat. Voor we het wisten waren we er al en konden we lekker in het zonnetje genieten van de lunch. Er kon ook zelfs gezwommen worden!

lsm-am-1616 lsm-am-1609

Al snel werd het tijd om ons te gaan omkleden. Eén voor één kwam iedereen te voorschijn in zijn nette kleren en werden de corsages opgespeld die een vriendin voor ons had gemaakt. Ondertussen werd in de roef (apart gedeelte van het schip) door Brenda (de kapster en schoonheidsspecialiste die mee was) mijn haar en make-up gedaan. Toen ik aan dek kwam, was het water helemaal weg en werd ik opgewacht door mijn aanstaande man. En wat zag hij er oogverblindend uit!

Op het wad werden we ontvangen door onze familie en vrienden en kon de ceremonie beginnen. Lidwien de trouwambtenaar deed het erg leuk. Na de ceremonie was het tijd voor champagne, foto’s maken en even samen genieten van het wad. Gevolgd door het tekenen van de trouwakte. Nu het officiële gedeelte achter de rug was, was het tijd voor het diner en een aantal mooie toespraken en een lied. De verschillende gangen werden afwisselend binnen en buiten geserveerd, zodat we zolang mogelijk konden genieten van het wad. Met als één van de hoogtepunten een erg mooie zonsondergang. De dag was voorbij gevlogen, maar wat hadden we genoten.

lsm-am-1615lsm-am-1620

Gelukkig bleven we nog een nachtje slapen op het wad en konden we de volgende dag nog een lekker lang stuk zeilen voordat het tijd was om weer terug te varen naar Franeker. En ook nu weer werden we uitstekend verzorgt met zelf gemaakte soep en heerlijk belegde broodjes.

Aangekomen in Franeker namen we afscheid van de Isis om samen nog een nacht door te brengen in de vuurtoren van Harlingen.

We willen Joost en Anna, de crew van de klipper Isis, Brenda (de kapster) Lidwien (de ambtenaar) en Lisa (fotograaf) ontzettend bedanken voor een onvergetelijk huwelijk.

lsm-am-1614

Meer van Locatie adviseurs

Comments are closed.

Tip onze redactie

Heb je suggesties voor onze blog? Tip onze redactie op info@weddingplanner.nl

Contact

Weddingplanner.nl is onderdeel van TopTrouwlocaties.nl.

Contactgegevens:
Franz Zieglerstraat 34D
1087 HN Amsterdam
T 085 2 735 735
E info@weddingplanner.nl

Volg ons op: