Real Wedding bij Het West-Indisch Huis

Een jaar na mijn aanzoek in Noordwijk aan Zee loop ik rond met een gouden ring om mijn vinger en probeer ik eraan te wennen dat ik mijn vriendin mijn vrouw moet noemen. Of echtgenote, dat klinkt nog mooier. Al twee maanden hoeven we niets te regelen, hebben we niks meer om naar uit te kijken, en ja, nu we ook al de bedankjes de deur uit hebben gestuurd begint het zelfs een beetje op een zwart gat te lijken. Maar gelukkig hebben we de foto’s nog, dus hoog tijd om terug te kijken op het – in mijn bescheiden mening – mooiste huwelijk van het jaar!

Eerste puntje op het programma is de traditionele ‘trapscene’, die in onze Amsterdamse pijpenla zonder trap voor het gemak is aangepast naar een ‘gangscene’. Familie en vrienden komen bij ons thuis en ons huiskamertje loopt al snel vol. Jacqueline zit intussen al enkele uren met haar visagiste in de studeerkamer. En dan is het moment daar, de deur gaat open, en daar staat mijn schitterende bruid.. Een stralend gezicht en brede lach als ze door de gang op me af loopt. Wow! Vervolgens rijden we in de Mini Cooper van onze fotografe mee door het centrum van de stad, de auto volgepakt met ons en de stad met toeristen, naar onze trouwlocatie: Het West-Indisch Huis. Het is de locatie waar we allebei meteen verliefd op waren, vanaf het moment dat we tijdens de Open Toptrouwlocatie Route voor het eerst voet op de binnenplaats zetten. De binnenplaats met de klaterende fontein is een oase van rust, zeker als je er vanuit de lawaaiige Haarlemmerstraat door de poort binnenstapt. De aankleding van het gebouw is super stijlvol, maar met een hele relaxte, ongedwongen sfeer waar wij en onze gasten ons prettig bij voelen. De locatie wordt gerund door cateraar ‘a matter of TASTE’, bij wie we de belangrijkste dag van ons prille leven in vol vertrouwen uit handen durven te geven.

Daniel en Jacqueline a (500)Daniel en Jacqueline a (506)klDaniel en Jacqueline a (924)

Het West-Indisch Huis
Het West-Indisch Huis is schitterend aangekleed. In de ceremoniezaal staan leuke doorzichtige stoeltjes voor de gasten en in het midden van de zaal ligt een witte loper met felrode rozenblaadjes, die daar op quasinonchalante wijze overheen zijn gestrooid. Maar wij moeten nog even met fotografe Mariëlle van Delft mee, terug de drukte van de stad in voor onze fotoshoot. Op de Haarlemmerstraat poseren bij een draaiorgel en daarna kussend en knuffelend in portiekjes zitten en op bankjes bij de gracht – je kent het wel. Die hele fotoshoot was één van de twee punten waar ik van tevoren erg tegenop keek, maar het viel me allemaal erg mee. Al die toeristen die stiekem foto’s van je maken werkt ook best wel egostrelend (al namen ze de foto’s waarschijnlijk vooral van de bruid en stond ik daar toevallig steeds naast).

Daniel en Jacqueline a (957)Daniel en Jacqueline b (131)zw

Terug naar Het West-Indisch Huis dan, waar de ceremonie op het punt staat om te beginnen. Door een raam op de eerste verdieping overzien we de binnenplaats en zien we de gasten langzaam binnenstromen. Prachtig om te zien hoe al die verschillende groepjes vrienden en familie ineens met elkaar mengen! Dan is het tijd en moet ik naar beneden om me tussen het publiek te begeven, mijn bruid achterlatend met de bruidsmeisjes en haar vader. En daar sta ik dan, met mijn goede gedrag, voor een volle zaal te wachten tot de bruid binnenloopt. Alle ogen op me gericht en gek genoeg durft niemand iets te zeggen, al gaat het nog wel een paar minuten duren. Seconden lijken minuten en minuten duren uren, maar dan gaat de deur open en schalt If I were a Carpenter van Johnny Cash door de ruimte, en zijn alle hoofden ineens omgedraaid naar de deur. Voorop mijn twee nichtjes met bloemenmandjes, daarachter Jacq met haar vader, langzaam lopend op haar hoge hakken in de slanke jurk.

Daniel en Jacqueline b (388)zwDaniel en Jacqueline c (166)

De ceremonie gaat voorbij als in een roes, met veel gelach en mooie verhalen tijdens de ceremonie, dankzij onze getuigen en vriend Emiel die we voor een dag hebben laten beëdigen als bijzonder ambtenaar van de burgerlijke stand. De receptie is geweldig op de zonovergoten binnenplaats, met heerlijk fancy fingerfood en koude drankjes. Het diner met vrienden en familie – in een andere ruimte van Het West-Indisch Huis – is fantastisch, met nog meer speeches, veel wijn en een prachtig viergangenmenu. En dan is het tijd voor het feest en het tweede punt van de dag waar ik zo tegenop kijk… de openingsdans.

Daniel en Jacqueline e (46)LR-8075

Natuurlijk hebben we wel geoefend, maar met trouwjurk aan en op hoge hakken, op een led-verlichte dansvloer en voor een publiek van 150 man is het toch anders dan thuis in je chillpak met alleen Ludo Sanders die vanuit het televisiescherm meekijkt. Gelukkig komen we niet ten val en gaat die hele poging tot dans in een zucht voorbij. Op de foto’s ziet het er zelfs nog best oké uit! Het feest gaat wel meteen goed los met zo’n dans en de sfeer wordt nog verder aangeslingerd door de Gin-Tonic bar en het fantastische dj-duo The Discotroopers. De rest van de avond zijn flarden van rondvliegende glowsticks, lachende gezichten en mijn broer die op zijn kop staat te break-dancen. Het was al met al een superdag, jammer dat het voorbij is!

LR-8210LR-8589

Met dank aan:
Esther van der Heyden
JELL Fotografie

Meer van Locatie adviseurs

Comments are closed.

Tip onze redactie

Heb je suggesties voor onze blog? Tip onze redactie op info@weddingplanner.nl

Contact

Weddingplanner.nl is onderdeel van TopTrouwlocaties.nl.

Contactgegevens:
Franz Zieglerstraat 34D
1087 HN Amsterdam
T 085 2 735 735
E info@weddingplanner.nl

Volg ons op: