De zelfstandige trouwambtenaar

Stel je eens voor…
Het is jullie trouwdag. Daar zit je in je prachtige jurk; de jurk waar je als klein meisje al van droomde. Je haar zit precies zoals je had bedacht en met je stralende make-up wissel je een verliefde blik uit met je verloofde waar je hart zo vol van is. Omringd door jullie familie en beste vrienden gaan jullie bijna uitspreken dat jullie de rest van je leven met elkaar willen delen. Omdat jullie zoveel van elkaar houden en omdat je dat tot in het diepst van je hart wilt vieren. Terwijl jij nog helemaal bevangen bent van dat warme gevoel begint jullie trouwambtenaar te praten. Wat gebeurt daar..? Dit verhaal gaat niet over jullie; de trouwambtenaar praat ellenlang over de historie van jullie droomlocatie, die in 1739 het decor was van… Waarom gaat het niet over jullie?!

Herkennen jullie deze situatie? Ben je ook weleens bij een huwelijk geweest waar de trouwambtenaar vooral hamerde op de historie van de locatie en maar nauwelijks het verhaal van het bruidspaar kon verwoorden? Als je voor jullie trouwdag dit risico niet wilt lopen en graag een ceremonie zou willen waarin jullie relatie en liefde centraal staat, dan raad ik jullie aan om op zoek te gaan naar een zelfstandig trouwambtenaar of ceremoniespreker die echt bij jullie past.

Jolanda_Maarten_Feest_LR-44Henk & MIeke kerk hemels
Fotografie: (van links naar rechts) Patrick de Gier Trouwfotografie en Sassen en Verstraaten.

Zelfstandige trouwambtenaar
Het kan zo zijn dat een ambtenaar in de gemeente – zeker in de drukkere trouw-maanden van mei tot en met september – zoveel huwelijken moet sluiten dat er (te) weinig tijd en aandacht is voor individuele gesprekken en verhalen. Vraag je een zelfstandig trouwambtenaar, dan vraag je een professional die over het algemeen veel minder huwelijken sluit. Als bruidspaar kun je de tijd nemen om ruim van tevoren al op zoek te gaan naar de persoon die echt bij jullie aansluit. Degene waarvan jullie voelen: deze man of vrouw vertrouwen wij en is in staat om ons verhaal goed te verwoorden. Bij vrijwel alle zelfstandige trouwambtenaren kun je vrijblijvend kennis maken om te ervaren of de essentiële klik er is. Als jullie besluiten om met elkaar in zee te gaan, zal de zelfstandige trouwambtenaar over het algemeen bij jullie thuis op bezoek komen voor een uitgebreid gesprek, al dan niet aangevuld met brieven of e-mails. Doordat een zelfstandig trouwambtenaar veel minder huwelijken sluit, is er meer tijd voor gesprekken, tijd om heel zorgvuldig jullie ceremonie voor te bereiden.

danielle_michel_008danielle_michel_001
Fotografie: Anouschka Rokebrand Photography

Dat vertaalt zich in een ontspannen ceremonie, die recht doet aan wie jullie zijn. Waarin ruimte is voor jullie verbinding en de verbinding met de mensen om jullie heen. Waarin zorgvuldig wordt omgegaan met eventuele lastige dingen die in de ceremonie om een plekje vragen. Waarin je als bruidspaar niet bent overgeleverd aan iemand waarvan je maar moet afwachten wat die persoon gaat doen op jullie trouwdag, maar samen met een zelf gekozen professional werkt aan de vormgeving aan het ware hoogtepunt van jullie trouwdag: een ontspannen en zeer persoonlijke ceremonie, die helemaal klopt met wie jullie zijn!

Over Pauline KromPauline
‘Pauline Krom startte in 2005 als eerste zelfstandige trouwambtenaar van Nederland, met het idee dat zowel bruidsparen als zijzelf veel liever een uiterst persoonlijke trouwceremonie hebben in een prettige, ontspannen sfeer. Inmiddels heeft Pauline in binnen- en buitenland trouwceremonies mogen verzorgen voor zeer uiteenlopende bruidsparen. De grote gemene deler van deze ceremonies is dat ze liefdevol, uiterst zorgvuldig, ontspannen en altijd heel persoonlijk zijn. Meer informatie kun je vinden op www.paulinekrom.nl.

Meer van Locatie adviseurs

Comments are closed.

Tip onze redactie

Heb je suggesties voor onze blog? Tip onze redactie op info@weddingplanner.nl

Contact

Weddingplanner.nl is onderdeel van TopTrouwlocaties.nl.

Contactgegevens:
Franz Zieglerstraat 34D
1087 HN Amsterdam
T 085 2 735 735
E info@weddingplanner.nl

Volg ons op: