Sfeerverslag: Open Toptrouwlocatie Route september 2016

De warmste 25 september ooit gemeten in Nederland, bleek de ideale dag om op zoek te gaan naar een trouwlocatie. De dertiende editie van de Open Toptrouwlocatie Route was de drukste editie ooit! Ruim 1375 aanstaande bruidsparen trokken langs de 357 deelnemende locaties. Samen legden zij 2451 bezichtigingen af.

Tijdens de drukste Open Toptrouwlocatie Route ooit, bezochten we de provincie die de meeste bruidsparen aantrekt. Gemiddeld een kwart van de bruidsparen is op zoek naar een locatie in Zuid-Holland. Een sfeerverslag van deze prachtige dag!

Het Wereldmuseum
De Open Toptrouwlocatie Route begon voor ons in Het Wereldmuseum in Rotterdam. Het monumentale gebouw is een van de meest fraaie stadsgezichten van de stad en een locatie met veel charme en karakter. Het Wereldmuseum heeft een prachtige Balzaal op de eerste etage, met rondom hoge ramen en uitzicht over de Maas. De ruimte is schitterend aangekleed met een ceremonieopstelling; op foto’s is de ruimte ook te zien als feestzaal en tijdens recepties.

In de Balzaal treffen wij Suzanne en Bram uit Barendrecht, die erg gecharmeerd zijn van de lichte en open ruimte. Ze vinden het prachtig dat er een lange loper kan liggen, want dat maakt toch net even wat meer indruk dan een entree waarbij je na een paar stappen al bij het altaar staat. “Het leuke van de Open Toptrouwlocatie Route is dat de locaties allemaal mooi aangekleed zijn”, vertelt Suzanne. “Je krijgt een heel goed beeld van hoe het er op je eigen trouwdag uit kan zien. Ik zie al wel voor me hoe ik hier de zaal binnen kom lopen.”

DSC_0048 (bewerktkopie DSC_0031(bewerkt DSC_0043 DSC_0046

Het Heerenhuys
In het oudste park van Rotterdam, vlakbij de Euromast, ligt de geliefde trouwlocatie Het Heerenhuys. Deze schitterende monumentale villa uit het jaar 1800 ligt op een rustige plek, centraal in de drukke stad. Vanaf de trap van Het Heerenhuys kijk je uit over het park en de prachtige tuin van de villa. Zowel binnen als buiten staat een ceremonieopstelling, zodat je meteen in de juiste sfeer komt voor een huwelijk.

In de Parkzaal ontmoeten wij Nick en Eline, die vandaag een druk programma voor de boeg hebben. Zij bezoeken zes locaties in Rotterdam om zo een zo breed mogelijk beeld te krijgen van de mogelijke locaties. “Vandaag hopen we erachter te komen wat we willen”, lachen ze. “Het scheelt een boel tijd om al die locaties op één dag te bekijken.” Haast is er niet, want een datum hebben de twee nog niet geprikt. “Die laten we afhangen van de beschikbaarheid van onze favoriete locatie. Zo weten we tenminste zeker dat we de locatie hebben die we willen.”

DSC_0092 DSC_0101

SS Rotterdam
Trouwen op een cruiseschip: hoe ‘The Love Boat’ wil je het hebben? Het SS Rotterdam heeft er menig zeemijl op zitten, maar ligt sinds enkele jaren vast aan een kade van Katendrecht. Het imposante schip is nu een viersterrenhotel, evenementenlocatie én een boegbeeld van de stad. In de Grand Ballroom staat vandaag een ceremonieopstelling klaar. Deze schitterende ruimte heeft authentieke muurschilderingen en dé trap voor de perfecte entree. De Grand Ballroom grenst aan twee terrassen op het dek, met een schitterend uitzicht over de skyline van Rotterdam.

Op dit achterdek in de zon zitten Dennis en Emma te overleggen. De twee zijn al ruim een jaar verloofd, maar besloten te wachten met zoeken tot hun nieuwe huis helemaal klaar en ingericht was. “We wonen daar nu twee weken, dus vandaag kwam perfect uit!”, vertelt Emma enthousiast. Het aanstaande bruidspaar heeft een leuke route uitgestippeld door Rotterdam, met allemaal locaties waar ze benieuwd naar zijn. “Het is leuk om al die verschillende locaties te zien. We krijgen een goed beeld van wat bij ons past. En het weer is perfect!”

DSC_0127 DSC_0123

Landgoed Te Werve en Te Werve Buiten
Vanaf Rotterdam rijden we omhoog, naar Rijswijk, waar de razend populaire trouwlocatie Landgoed Te Werve op ons wacht. Op tien minuten van Rotterdam rijden we over een prachtig authentiek bruggetje het landgoed op: een bescherm natuurpark van 29 hectare. Landgoed Te Werve ligt er sprookjesachtig bij, met de grote tuin die zich voor ons uitstrekt, de karakteristieke duiventoren en een grote vijver. In de tuin werd dit voorjaar de nieuwe buitentrouwlocatie Te Werve Buiten geïnstalleerd: een luxe tentconstructie op houten vlonders, met een trendy festival-achtige uitstraling. Deze locatie is idyllisch en beschut gelegen, tussen een fruitboomgaard en de vijver in.

DSC_0167 DSC_0169 DSC_0170 DSC_0160

Klooster | events, art & design
Noordwijk is dan vooral bekend van het prachtige strand, het dorp is een van de mooiste plaatsjes langs de Nederlandse kust. Aan de hoofdstraat ligt Klooster | events, art & design: een bijzondere, kunstzinnige en moderne trouwlocatie in de voormalige ‘Kerk en Kapel aan Zee’. De sfeer van de kerk wordt hier op fraaie wijze gemixt met moderne kunst en design van Nederlandse ontwerpers als Piet Boon, Brand & Van Egmond en Klooster. De kapel wordt door interieurontwerper Klooster gebruikt voor culturele evenementen en design- en kunstexposities, én als  bijzondere trouwlocatie. Met de expertise van Klooster kan de locatie tailor made gestyled worden voor een bruiloft.

DSC_0178DSC_0194

De Open Toptrouwlocatie Route van september 2016 gaf weer een heleboel locatie inspiratie. Wij kijken alvast uit naar de volgende Route, op zondag 27 november 2016!

Meer van Aranka Spanjaard

Comments are closed.

Tip onze redactie

Heb je suggesties voor onze blog? Tip onze redactie op info@weddingplanner.nl

Contact

Weddingplanner.nl is onderdeel van TopTrouwlocaties.nl.

Contactgegevens:
Franz Zieglerstraat 34D
1087 HN Amsterdam
T 085 2 735 735
E info@weddingplanner.nl

Volg ons op: