Tips voor de stralende, zwangere bruid

Ben je zwanger en ga je trouwen? Maak dan in ieder geval gebruik van je zwangerschapsglow om dubbel te stralen op jullie speciale dag, al zijn er wel enkele dingen waar je rekening mee moet houden: je trouwjurk, het eten (en drinken) en je lichaam. We hoeven je niets te vertellen over het vermijden van alcohol, rauwe vlees en vis en harde dancemuziek, want dat weet je natuurlijk al lang. Hierbij een aantal tips waar je op je trouwdag éxtra op moet letten.

De planning
Hoewel je nooit van tevoren goed kunt voorspellen hoe je zwangerschap verloopt, wordt aangeraden om de grote dag te plannen tussen de 12e en 30e week (of 3e en 7e maand) van je zwangerschap. In de meeste gevallen zijn zwangere vrouwen in die periode het meest energiek. In de eerste 12 weken is je lijf nog zo aan het wennen aan het nieuwe leven dat in je groeit, dat de kans groot is dat je energie niet op topniveau is. Met name als je een spetterend afsluitend feest in gedachten hebt, zou het zonde zijn als je al na het diner al uitgeput in slaap valt in de bruidssuite en je niet eens meer op je voeten kunt staan om die urenlang ingestudeerde openingsdans op te voeren.  Ook is de kans op misselijkheid in de eerste 12 weken aanzienlijk groter dan daarna. Vanaf de 30e week is je buik waarschijnlijk al zo gegroeid, dat deze meer in de weg gaat zitten en de kans op kleine (of grotere) klachten groter is.

Trouwjurk zwangerZwanger trouwen steltrouwen couple

Altijd belangrijk, maar als zwangere bruid des te meer: luister naar je lichaam.
Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om je dagprogramma anders in te delen. Is een feest voor jullie minder belangrijk, dan kunnen jullie kiezen voor een groots diner als afsluiter van de dag. Zorg ook dat je een goede ceremoniemeester of weddingplanner inschakelt. Misschien wil je heel veel zelf doen, maar met de komst van een nieuw leven, de drukte op je werk om voor je verlof van alles af te krijgen én nog de planning van je bruiloft, kan je wel wat hulp gebruiken. En het belangrijkste: plan de dag niet helemaal vol maar zorg voor rustmomenten. Als zwangere bruid zal je die momenten  nóg meer nodig hebben.

Thema
Wil je de nieuwe aanwinst van jullie toekomstige gezinnetje ook helemaal betrekken bij de bruiloft, koppel dan het thema daaraan. Weten jullie het geslacht van de kleine al, dan kan je er voor kiezen om als themakleur babyblauw of -roze te kiezen, of een mooie combinatie daarvan. Door kleine en grote decoratieitems (bijvoorbeeld vogeltjes, lampionnen of pompoms) te combineren, breng je gevoelsmatig een subtiel detail dat verwijst naar jullie als aankomend gezinnetje.

Bruidstaart blauw zwanger trouwenThema blauw zwanger trouwenBruidsmeisjes blauw zwanger trouwen

Bloemen roze blauw zwanger trouwenBruidstaart roze zwanger trouwenThema roze zwanger trouwen

De trouwlocatie
Als je zwanger in het huwelijk gaat treden, komen er net wat andere zaken bij kijken bij de keuze van jullie eigen rust kan je het beste kiezen voor een locatie waar je de gehele dag kunt vieren, zodat je reistijd zoveel mogelijk wordt beperkt. Vier bijvoorbeeld zowel de ceremonie, het diner als het feest op een locatie. Voor de zekerheid kan je er ook voor
kiezen om een locatie te boeken die ook beschikt over hotelkamers. Dit geeft je de ruimte om tussendoor je rustmomenten optimaal te benutten.

Laat die schitterende buik zien!
Een mooie zwangere buik móet gezien worden! Schaam je dus ook niet voor dat prachtige bolle buikje. Toch zal je je misschien wel een beetje zorgen maken over je bruidsjurk, en met name omdat je je afvraagt: ‘Hoe kies ik nu de perfecte jurk uit?’  Elke buik groeit anders, dus van tevoren kan je nauwelijks inschatten welke maat je moet bestellen en wat je ook echt mooi zal gaan staan.  Bespreek dit uitvoerig met de bruidswinkel, zij hebben hier ervaring mee. Wil je je hier minder zorgen over maken kies dan voor een model met een hoge taille, de kans is groot dat je hier niet (veel) aan hoeft te vermaken. Kies voor je bruidsschoenen bij voorkeur voor een minder hoge hak, of ballerina’s. Ook al ben je een kei in het lopen op killer high heals, je zult merken dat je lijf dat nu wat minder op prijs zal stellen.

TrouwjurkTrouwen zwangerZwanger trouwjurk

Trouwen zwanger ballerinasTrouwen schoenen gympenTrouwen zwanger Louboutins

Geen champagne, geen rauw vlees en vis, maar wel een heerlijk druktemakertje in je buik die lekker meegeniet!

Te gast op een bruiloft en zwanger?
Dan heb jij weer: krijg je een uitnodiging voor de bruiloft van een goede vriend, jouw liefste zus of gezellige collega, moet je die heerlijke glas champagne aan je voorbij laten gaan en moet je noodgedwongen de lekkere rauwe vishapjes tijdens het feest vervangen door de nootjes en kaasstengels die toch al op tafel staan… Hoe ontzettend leuk – en gezegend- het ook is dat je in verwachting bent, op die momenten kan je er toch ook flink van balen dat die bruiloft nu net op dit moment voorbij komt. Toch moet je dit de pret niet laten bederven. Je zult vanzelf merken dat je de bruiloft net zo leuk zult ervaren als ieder ander. Nog leuker zelfs, want je draagt een druktemakertje met je mee die net zo van het feest geniet als jij (tenzij je te dicht bij de boxen van de DJ gaat zitten, dan kan je nog wel wat tegensputterende schopjes verwachten) Ook als gast moet je echter goed aan je lijf denken.

Neem wat vaker je rust en boek bij voorkeur ook een hotel in de omgeving (indien van toepassing) waar je eventueel tussendoor een ‘powernap’ kunt doen. Heb je een speciale rol, bijvoorbeeld bruidsmeisje of ceremoniemeester, zorg dan dat je bij tijds back up geregeld hebt, die je bijstaan als je energieniveau even tot het nulpunt gedaald is, of je niet meer op je benen kunt staan door de opgezwollen enkels… Gelukkig hoef je je ook als gast niet druk te maken of je er wel leuk uit kunt zien met een ‘dikke’ buik. Er zijn tal van mogelijkheden om een prachtige jurk te dragen.

Bruiloft gast  zwangerTrouwen zwanger gastGast bruiloft zwanger

Auteur: Angelique Aalders

Meer van Locatie adviseurs

Comments are closed.

Tip onze redactie

Heb je suggesties voor onze blog? Tip onze redactie op info@weddingplanner.nl

Contact

Weddingplanner.nl is onderdeel van TopTrouwlocaties.nl.

Contactgegevens:
Franz Zieglerstraat 34D
1087 HN Amsterdam
T 085 2 735 735
E info@weddingplanner.nl

Volg ons op: