Inspiratie voor de stadsbruiloft tijdens de Open Toptrouwlocatie Route

Tijdens de Open Toptrouwlocatie Route van 5 februari gingen ruim 1300 bruidsparen op zoek naar hun ideale trouwlocatie. Maar liefst 282 locaties openden hun deuren en zorgden voor een warme ontvangst. Wij reisden deze editie af naar Amsterdam, waar we samen met de toegestroomde bruidsparen inspiratie opdeden voor een stadsbruiloft.

Buiten de stad vinden we prachtige kastelen, romantische kerkjes en afgelegen buitenplaatsen. Maar als jouw hart sneller gaat kloppen van het snelle leven in the big city, dan past een stadshuwelijk misschien wel veel meer bij jou. Wij bezoeken vier locaties in de hoofdstad, van verborgen pareltje tot trendy hotspot.

Trendy rooftop
Het is dé trend van de laatste jaren, die uit de grote wereldsteden is komen overwaaien naar Amsterdam: rooftopbars. Waar beleef je de drukte van de stad nou intenser dan bovenop een hoge toren, met uitzicht over de wijde omgeving terwijl het verkeer onophoudelijk onder je voorbij raast? Dat is ook weer het risico bij Level Eleven: dat jullie gasten zich meer zullen vergapen aan het waanzinnige uitzicht dan aan het bruidspaar. Aan de ene kant kijk je uit over het hele centrum, aan de andere kant varen de pontjes en andere schepen over het IJ. Deze trendy trouwlocatie ligt op de elfde verdieping van een hoog gebouw pal naast het Centraal Station en is dus perfect bereikbaar met openbaar vervoer.

Level ElevenLevel Eleven - trouwlocatie uitzichtLevel Eleven - trouwlocatie tafelLevel Eleven - trouwlocatie dansvloer

Verscholen stadspaleis
Wil je midden in het centrum zitten, maar toch een plekje helemaal voor jezelf hebben? Midden in de drukte van de Haarlemmerstraat, op een steenworp afstand van het Centraal Station, ligt Het West-Indisch Huis. De witgepleisterde gevel van dit imposante historische gebouw verbergt een prachtige binnenplaats waar alle geluiden van de stad verstommen. Loop door de statige poort, doe je ogen dicht, en je hoort alleen nog het klateren van de fontein. Binnen heeft de locatie drie stijlvolle zalen, zodat je hier tijdens ceremonie, borrel, diner en feest niet één keer in dezelfde ruimte hoeft terug te komen.

Het West-Indisch HuisHet West-Indisch Huis - binnenplaatsHet West-Indisch Huis - ceremonieHet West-Indisch Huis - diner

Rauwe romantiek
Net als elke wereldstad werkt Amsterdam hard aan de herontwikkeling van haar industriële gebieden. Eens verlaten fabriekspanden komen opnieuw tot leven als broedplaats voor de creatieve industrie, als feestterrein voor spetterende muziekfestivals én als unieke trouwlocatie. Op het bruisende Westergasterrein vinden we achter het gezellige café Westergasterras een locatie die tegelijkertijd rauw én romantisch is: Westerliefde. De stevige balken en bakstenen wanden maken het stoer, de warme houten vloer en hoge kapelachtige ramen maken het sfeervol.

Westerliefde 's nachtsWesterliefdeWesterliefde - trouwlocatie ceremonieWesterliefde - trouwlocatie diner

Sprookjesachtig mooi
Is het jullie droom om te trouwen in een kerk, ook dan heeft Amsterdam veel moois te bieden. Verspreid over de verschillende wijken telt de hoofdstad ruim 150 kerken, al dan niet nog steeds met een kerkelijke functie. Vele hiervan zijn beschikbaar als officiële trouwlocatie. Zo vinden we aan de rand van het grootste stadspark de sprookjesachtig mooie Vondelkerk. Dit karakteristieke gebouw torent hoog boven het groen uit en is vanuit een groot deel van het park te zien. Van binnen is de kerk imposant, met de gebrandschilderde ramen en schitterende schilderingen op het hoge plafond. Toch oogt de ruimte dankzij de ronde vorm tegelijkertijd intiem.

Vondelkerk - trouwlocatieVondelkerk - trouwlocatie ceremonieVondelkerk - trouwlocatie dinerVondelkerk - trouwlocatie plafon

Ook inspiratie opdoen voor je trouwdag? De volgende Open Toptrouwlocatie Route is op 30 april.

Meer van Redactie

Comments are closed.

Tip onze redactie

Heb je suggesties voor onze blog? Tip onze redactie op info@weddingplanner.nl

Contact

Weddingplanner.nl is onderdeel van TopTrouwlocaties.nl.

Contactgegevens:
Franz Zieglerstraat 34D
1087 HN Amsterdam
T 085 2 735 735
E info@weddingplanner.nl

Volg ons op: