Fototips voor jullie bruiloft

Naast de trouwringen zijn de foto’s de enige tastbare herinneringen aan jullie bruiloft. Belangrijk dus dat jullie straks de mooiste, stoerste en meest unieke foto’s hebben! Want, iedere keer dat je de foto’s bekijkt beleef je de bruiloft weer opnieuw! Wij geven je graag tips en inspiratie voor de perfecte herinnering:

1. Klik met de fotograaf
Het vinden van de ideale fotograaf kan een klusje zijn. Bekijk de websites en kijk of de foto’s jullie aanspreken. Iedere fotograaf heeft zijn/haar eigen stijl. Kies je voor romantische ‘zachte’ foto’s of wil je graag stoere foto’s op een industriële locatie? De website van een fotograaf verteld je al veel over de stijl en mogelijkheden.

Spreekt de fotograaf je aan, maak dan altijd een afspraak voor een kennismakingsgesprek om te kijken of de fotograaf aan jullie wensen en ideeën kan voldoen. Heb je geen klik met de fotograaf dan ga je dit absoluut terugzien in de foto’s. Bespreek duidelijk wat je verwacht en vanaf hoe laat een fotograaf aanwezig moet zijn. Wil je hem/haar al bij het aankleden en de make-up of vanaf de ceremonie. Wil je de fotograaf ook nog op de feestavond? Spreek ook duidelijk af hoe de foto’s worden aangeleverd na de bruiloft en wanneer je deze kunt verwachten. Wil je een op maat gemaakt album of wil je de foto’s op dvd?
TIP: Bezuinig ook niet op een professionele fotograaf. Aangezien dit naast de trouwringen het enige tastbare is, moeten de foto’s perfect zijn voor jullie.

2. Locaties voor de fotoshoot
Zoek op internet (bijvoorbeeld Pinterest) naar foto’s die je aanspreken. Geef dit ook door aan de fotograaf zodat deze weet wat voor soort foto’s je graag wilt hebben. Naast foto’s op jullie trouwlocatie wil je misschien ook foto’s maken in een mooi park of een gave industriële locatie. Bekijk de locaties vooraf en check of je hier terecht kunt en deze bereikbaar is op jullie bruiloft. Zorg dat de locatie voor de fotoshoot niet te ver van de trouwlocatie is zodat je niet teveel tijd kwijt bent met het heen en weer reizen. Kies je voor een buitenlocatie? Kies dan ook voor een plan B. Het kan zomaar regenen, waardoor je moet uitwijken naar een andere locatie.

TIP 1: neem een plaid mee waar je op kunt staan zodat je jurk niet te vies wordt in bijvoorbeeld een park of bos.
TIP 2: neem een vriendin of zus mee die wat spullen kan dragen (broodjes en drinken) en in de gaten kan houden of je jurk goed zit en of de stropdas van je echtgenoot nog wel recht zit.

3. Draaiboek
Plan in jullie eigen draaiboek voldoende tijd voor de fotoshoot. Neem ook rekening met de reistijd. Je kunt beter een half uur meer tijd inplannen zodat je geen stress hebt op je eigen bruiloft. Kijk een paar dagen voor de bruiloft ook of er geen afsluitingen zijn op de routes.

Vermeld op de kaart naar jullie (dag)gasten ook hoe laat jullie de groepsfoto willen inplannen. Zo kan iedereen hier rekening mee houden.

TIP: Laat je weddingplanner of ceremoniemeester een kwartier van te voren iedereen hierop attenderen zodat er geen mensen op het toilet zitten of even een rondje gaan lopen en je je aan het draaiboek kunt houden.

4. Fotosetting
Wil je een officiële groepsfoto en een grappige groepsfoto? Bespreek dit vooraf met je fotograaf en ceremoniemeester zodat hij/zij dit ook kan begeleiden. Plan het fotomoment met je gasten op een moment dat er echt even tijd voor is bijvoorbeeld op de trap bij het stadhuis na de ceremonie of tijdens de borrel/receptie.

TIP: maak vooraf een logisch lijstje met wie je op de foto wilt. Zorg dat er zo min mogelijk gewisseld hoeft te worden voor de gasten. Bijvoorbeeld; bruidspaar met ouders, bruidegom met ouders etc.

5. Pre wedding shoot
Niet gewend aan op de foto staan? Plan vooraf een pre wedding- of loveshoot. Zo kun je alvast wennen aan het idee om ‘in the picture’ te staan en ontspannen te poseren voor de camera.

TIP: Deze foto’s kun je ook gebruiken op jullie uitnodiging of gastenboek.

6. ‘Gast’ fotografen
Iedereen heeft tegenwoordig een camera op zijn telefoon en je gasten zullen gevraagd en ongevraagd foto’s maken. Soms kan dit hinderlijk zijn voor bijvoorbeeld de fotograaf die alleen nog maar foto’s kan maken van mensen met een mobiel/camera in de hand. Wil je dit voorkomen? Laat je weddingplanner/ceremoniemeester dit bij ontvangst bespreken met je gasten. Ook kun je vooraf aangeven dat je bijvoorbeeld niet wilt dat er ongevraagd foto’s van jullie op social media worden geplaatst.

TIP: leg wegwerpcamera’s neer tijdens de feestavond die jullie zelf kunnen laten ontwikkelen.
TIP: plaats een fotobooth waar jullie gasten leuke en spontane foto’s kunnen maken. Deze kun je eventueel ook nog als bedankje meegeven aan je gasten.

Meer van Locatie adviseurs

Comments are closed.

Tip onze redactie

Heb je suggesties voor onze blog? Tip onze redactie op info@weddingplanner.nl

Contact

Weddingplanner.nl is onderdeel van TopTrouwlocaties.nl.

Contactgegevens:
Franz Zieglerstraat 34D
1087 HN Amsterdam
T 085 2 735 735
E info@weddingplanner.nl

Volg ons op: