Trouwen met een koninklijk tintje!

Op Koningsdag kleurt heel Nederland oranje! Dé dag in het jaar dat we met zijn alle feestvieren! En waarom zouden we deze dag eigenlijk niet uitkiezen om onze bruiloft te vieren? Het is origineel en nog een bijkomend voordeel: iedereen heeft toch al vrij. Of kies er voor om de dag voor Koningsdag te trouwen zodat al je gasten de volgende dag vrij zijn.

Bij het plannen van jullie bruiloft heb je waarschijnlijk al een thema in je hoofd. Volgens het Nationaal Trouwonderzoek 2017 maakt 68% van de bruidsparen gebruik van een bepaalde stijl of kleurthema op de huwelijksdag. De kleuren wit, lichtroze en donkerblauw zijn de top 3 kleuren. Wil je iets anders denk dan eens aan oranje! Oranje kun je geweldig gebruiken als kleurthema voor jullie bruiloft. Je kunt het eventueel ook nog combineren met andere knalkleuren zoals geel of roze. Hiermee creëer je meteen een heerlijke zomerse vibe op jullie bruiloft.

Het is een kunst om jullie ‘oranje boven’ thema door te voeren in alle aspecten van de huwelijksdag. Gebruik de kleur bijvoorbeeld in jullie trouwkleding. De bruidegom kan denken aan oranje accessoires zoals een stropdas of vlinderdas, corsage, bretels, sokken of een paar flitsende oranje schoenen!

Als bruid kun je kiezen voor een tintje oranje in je bruidsjurk. Of voor de echte daredevils; een oranje bruidsjurk! Kies voor oranje haar accessoires, een sierlijk lint om je jurk of ga voor gave oranje pumps!

In het bruidsboeket mag oranje natuurlijk niet ontbreken! Van klassiek tot lekker speels, er zijn genoeg oranje bloemen die geschikt zijn voor een bruidsboeket.

Natuurlijk kun je het kleurthema ook meegeven aan jullie bruidspersoneel of zet het op de uitnodiging aan al jullie gasten. Vergeet niet de save the date en de uitnodiging in het juiste kleurtje te drukken!

Voer het oranje thema door in het eten en drinken wat jullie je gasten serveren. Serveer bijvoorbeeld de fleurigste oranje alcoholische of non-alcoholische drankjes!

En ook de bruidstaart kan geheel in stijl! Zijn jullie niet zo een fan van een bruidstaart met sinaasappel of perzik smaak? Versier de taart dan puur met oranje decoratie zoals prachtige verse bloemen!

Je kunt oranje geweldig gebruiken als kleur in de verdere decoratie. Bijvoorbeeld in de ceremonieopstelling of in de tafelstyling van het diner. Een paar gezellige oranje slingers of ballonnen mogen natuurlijk niet ontbreken in dit kleurthema.

Vind jij een oranje bruiloft tof? Kijk dan voor meer inspiratie op onze Pinterest pagina!

Meer van Aranka Spanjaard

Comments are closed.

Tip onze redactie

Heb je suggesties voor onze blog? Tip onze redactie op info@weddingplanner.nl

Contact

Weddingplanner.nl is onderdeel van TopTrouwlocaties.nl.

Contactgegevens:
Franz Zieglerstraat 34D
1087 HN Amsterdam
T 085 2 735 735
E info@weddingplanner.nl

Volg ons op: