Pop-up bruiloft!

 ‘S avonds 5 januari 2017 tijdens het Light Festival in Amsterdam kwam het aanzoek. Wat een mooi moment midden op de Magere Brug met al die lichtjes. We hadden het er stiekem vaker over gehad, we wilden liever geen traditionele bruiloft die een dag en avond zou duren. De wens was een authentieke en pure avond waar niet alleen wij, maar de rest van de gasten centraal zouden staan. Een mooie verrassing als teken van liefde waar ieder deel van uitmaakt, die daardoor extra bijzonder zou worden. Extra bijzonder werd het zeker aangezien we gekozen hebben voor een zogenoemde surprise wedding.

Op 14 maart 2017 zou Mariëlle 30 jaar worden, vandaar dat het de ideale reden was voor een surprise feestje. De datum 10-03-17 vormt samen het getal 30 en niemand had door dat het anders zou worden dan een heel leuk feestje. Er werden uitnodigingen verstuurd en een dresscode aangegeven, namelijk Cocktail Chique. Een vriendin vroegen we om de avond te leiden als ceremoniemeester en drie weken voor het huwelijk hebben wij het onze ouders verteld. De reacties waren overweldigend en beide moeders wilden graag getuigen zijn. Uiteraard wilden we een locatie die bij de surprise wedding zou passen en dicht bij ons zou staan. Door de deze ‘moderne’ twist van het vieren van een huwelijk, wilden we graag een klassieke locatie. Een locatie die uitermate goed tot zijn recht komt tijdens zowel de ceremonie als het feest. We waren er beide al snel unaniem over uit, het zou De Commanderije van Sint Jan in Montfoort worden. Naast dat de bijbehorende locatie ‘Kasteel Montfoort‘ in 2016 door Toptrouwlocaties tot de mooiste trouwlocatie van Nederland benoemd werd, staan beide in onze woonplaats Montfoort. De locatie werd uiteindelijk pas een week voor de avond bekend gemaakt om ervoor te zorgen dat niemand argwaan zou krijgen.

De week ervoor hebben wij foto’s gemaakt om op de dag zelf nergens aan te hoeven denken. Nabij de magere brug in Amsterdam vond de photoshoot plaats na de haar en make-up proefsessie van visagist Lily van Italian Flair. De zeer relaxte photoshoot werd geleid door de Amsterdamse fotograaf Peter Hageman. Hij liet ons de mooiste plekjes zien; zo spontaan en het resultaat is echt prachtig!

We wilden een hele relaxte, mooie avond en hebben op de dag zelf bij de locatie nog de laatste puntjes op de ‘i’ gezet. Alles was zoals wij het voor ogen hadden en in het donker zou het nog sprookjesachtiger worden. Om 8 uur ’s avonds verzamelden de gasten zich in De Commanderije en samen met een bekende trouwambtenaar liepen wij naar De Commanderije. Om tien voor half 9 werd het licht gedempt en een filmpje aangekondigd onder het nummer van Neil Horn ‘this town’, met foto’s vanaf onze jeugd tot heden. De meeste gasten kwamen hierin ook naar voren. Na het filmpje werd de klassieke versie van Journey, ‘dont stop believing’ gestart. Het nummer brengt veel herinneringen met zich tijdens de verschillende reizen die we samen maakten. Na een minuut kwamen wij van de vide bovenin De Commanderije naar beneden. Het gegil van onze gasten bij de entree was echt overweldigend, wat een prachtig moment! Iedereen was zo enthousiast, zoiets hebben wij nog nooit eerder gezien en meegemaakt op een bruiloft.

Tijdens onze opkomst werden er achter de gasten stoelen neergezet. Op het moment dat zij zich na enkele minuten omdraaiden, stond de setting voor de ceremonie klaar. Een sprookjesachtige ceremonie met overdonderde gasten, maakten het begin van de avond zeer bijzonder. Na de ceremonie maakten wij met de gasten een foto en kon het feest beginnen. Aangezien de DJ setting onderdeel uitmaakte van het interieur tijdens de ceremonie, was de omschakeling snel gemaakt. De DJ, Wouter Vink van Finch Discoteam, maakte het feest tot het eind compleet. Wat een geweldig ontspannen feest die goed verzorgd werd door het team van De Commanderije. Op het eind hebben wij buiten wensballonnen los gelaten en de nacht doorgebracht in het hotel. De volgende morgen hebben wij met onze beide families gegeten in het naastgelegen restaurant ’t Oude Stadhuis om deze prachtige avond en samenzijn af te sluiten. Tot de dag van vandaag krijgen wij de meest leuke reacties op deze manier van trouwen; het is praktischer dan een hele dag, maar ook zoveel spontaner en één die niemand snel zal vergeten.

Credits:
Locatie: De Commanderije van Sint Jan in Montfoort
Muziek: Finch Discoteam
Visagie: Italian Flair 
Photoshoot: Peter Hageman

Meer van Aranka Spanjaard

Comments are closed.

Tip onze redactie

Heb je suggesties voor onze blog? Tip onze redactie op info@weddingplanner.nl

Contact

Weddingplanner.nl is onderdeel van TopTrouwlocaties.nl.

Contactgegevens:
Franz Zieglerstraat 34D
1087 HN Amsterdam
T 085 2 735 735
E info@weddingplanner.nl

Volg ons op: