Dresscode!

Op uitnodigingen zie je het soms staan: ‘black tie’ of ‘smart casual’, maar wat betekent dat nou eigenlijk?

Smart casual
Een stijl die het midden houdt tussen vrijetijdskleding en formele kleding. Bij smart casual is het voor de heren toegestaan een katoenen broek te dragen. Meestal wel een stropdas, een colbert is niet nodig.

Tenue de ville
Letterlijk: kleding voor de stad, nette kleding voor overdag (geen avondkleding). Voor heren een net pak, al dan niet driedelig. Het overhemd mag verschillende kleuren hebben, een stropdas en natuurlijk zwarte (gepoetste) schoenen en donkere sokken. Voor dames: een mantelpakje of een geklede jurk, met panty’s of kousen (geen blote benen), met of zonder hoed.

Cocktailkleding
De heren gaan gekleed in strak zwart pak en wit overhemd. De das is optioneel maar het is belangrijk dat de outfit er modieus uitziet, liefst met manchetknopen. De dames dragen een (cocktail)jurk in iedere gewenste kleur.

Black tie
Heren dragen een smoking; dames een korte of lange avondjurk (eventueel een lange rok) met een bescheiden decolleté en halflange handschoenen.

White tie
Rokkostuum of gala-uniform voor heren. Dames kleden zich in een lange feestelijke avondjurk met decolleté en lange handschoenen.

Binnenkort de bruidegom? Maak via Toptrouwlocaties.nl een afspraak en ontvang €70,- korting op je trouwpak!

Bron: Roka
Afbeeldingen: Pinterest

Meer van Aranka Spanjaard

Comments are closed.

Tip onze redactie

Heb je suggesties voor onze blog? Tip onze redactie op info@weddingplanner.nl

Contact

Weddingplanner.nl is onderdeel van TopTrouwlocaties.nl.

Contactgegevens:
Franz Zieglerstraat 34D
1087 HN Amsterdam
T 085 2 735 735
E info@weddingplanner.nl

Volg ons op: