Details maken het verschil

Voor de dag van je leven wil je natuurlijk het pak van je leven. Daar horen net als bij de bruid en haar jurk ook de nodige details bij om het helemaal af te maken!

Traditioneel
Officieel draagt de bruidegom bij een jacquet ook een hoed en handschoenen. De hoed en handschoenen zijn accessoires die door de bruidegom in de hand gehouden worden.

Manchetknopen
Bij overhemden met een dubbele manchet draag je manchetknopen. Afhankelijk van je persoonlijke voorkeur kan je kiezen voor zilverkleurig, goudkleurig, bi-color of manchetknopen van edelmetalen. Rond, ovaal, vierkant of rechthoekig. Vaak worden de manchetknopen afgestemd op de kleur van de gesp of op de kleur van de trouwringen.

Gilets
De bruidegom kiest er vaak voor om een gilet te dragen. Hiermee kun je je onderscheiden ten opzichte van de rest van de mannelijke gasten. In de collectie van ROKA kun je gilets vinden in verschillende “wit-tinten”. De meeste exclusieve gilets zijn gemaakt van zuiver zijde en zijn verkrijgbaar in combinatie met een das of chabot.

Dassen en Chabots
De das of chabot kun je perfect aan laten sluiten op de jurk van de bruid of op het kleurthema van de bruiloft.  Omdat de chabot iets korter is, kan deze alleen bij een gilet gedragen worden.

Overhemden
Ivoorwit, diamant white, gebroken wit, ecru, crème, champagne of spierwit. De kleur van het hemd van de bruidegom sluit helemaal aan op de kleur van de bruidsjurk.

Corsage
Mannen dragen de corsage met de bloemen omhoog. Vrouwen dragen de bloemen naar beneden gericht. Om beschadiging aan kleding te voorkomen zijn tegenwoordig corsages met magneetje verkrijgbaar! Leuk om bijvoorbeeld het kleurthema terug te laten komen in de corsage.

Meer inspiratie voor trouwpakken en styling voor de bruidegom vind je op onze Pinterest pagina!

Bron: Roka

Meer van Aranka Spanjaard

Comments are closed.

Tip onze redactie

Heb je suggesties voor onze blog? Tip onze redactie op info@weddingplanner.nl

Contact

Weddingplanner.nl is onderdeel van TopTrouwlocaties.nl.

Contactgegevens:
Franz Zieglerstraat 34D
1087 HN Amsterdam
T 085 2 735 735
E info@weddingplanner.nl

Volg ons op: