Inspiratie voor een creatieve ringenceremonie

Hebben jullie eigenlijk niks met het traditionele ringkussen? En willen jullie de ringen op een meer creatieve manier aan elkaar uitreiken? Er zijn tal van mogelijkheden en alternatieven die jullie gasten zullen verrassen. Wat dacht je van een bijzondere woestijnbuizerd die de ringen komt aanvliegen of jullie eigen trouwe viervoeter die deze bijzondere taak toebedeeld krijgt. We geven je graag wat inspiratie voor een ‘anders dan anders’- ringenceremonie!

Een ringkussen, maar dan anders
Een vogelnestje of een gekerfde boomstam voor landelijke bruiloften. De ringen verborgen in het hart van een bloem. Een zeester of schelp voor een zomerse strandbruiloft of een oud kistje voor een vintage wedding. De ringen verborgen in een boek, of twee schattige bruidskinderen die zich tegelijkertijd met elk een muziekdoosje in de hand, voorzien van de ringen, naar het altaar begeven, begeleidt door het muziekje dat uit de doosjes schalt. Er zijn tal van mogelijkheden die lijken op het traditionele kussen, maar toch creatief en persoonlijk zijn. Op Etsy.nl zijn veel op maat gemaakte ringkussen-alternatieven te vinden én te bestellen. Wat past bij jullie en het gekozen thema voor de bruiloft?

Harige ringdrager
Laat jullie eigen hond de ringen naar het altaar brengen. Op het moment van de ringenceremonie, roepen jullie samen de naam van jullie  trouwe viervoeter die braaf de ringen komt brengen. De ringen kunnen bevestigd worden met een mooi lint aan de halsband of, als de hond daarmee om kan gaan –zonder deze in het gangpad te laten vallen-, in een mooi mandje tussen zijn tanden. Vraag wel goed na of jullie huisdier is toegestaan op de trouwlocatie.

Ringen aanvliegen: voor de échte ‘durfals’
Een indrukwekkende roofvogel die landt op één van jullie armen (voorzien van een beschermende handschoen natuurlijk), waarna de ander de ringen van de vogel afhaalt. Begeleid door twee valkeniers, één voor het bruidspaar, en één die zorgt dat de vogel op tijd de ‘vlucht’ gaat maken, wordt de ‘ringenceremonie’ pas echt een spektakel. Kies wel voor een erkend valkeniersbedrijf.  Helemaal leuk om na afloop van de ceremonie jullie gasten te verrassen met een enerverende roofvogelshow. Een kerkuil die geruisloos langs vliegt, een woestijnbuizerd die bij jullie gasten op de hand landt, een Caracara die er een feestje van maakt en gieren die tussen de kinderen op zoek gaan naar voedsel. Of wat dacht je van een enorme overvliegende Zeearend waar zeker voor gebukt moet worden!  

Fotocredits: Dick van Baarsel, Etsy, Jeff Cooke Photography
Meer inspiratie vind je op Pinterest 

Meer van Locatie adviseurs

Comments are closed.

Tip onze redactie

Heb je suggesties voor onze blog? Tip onze redactie op info@weddingplanner.nl

Contact

Weddingplanner.nl is onderdeel van TopTrouwlocaties.nl.

Contactgegevens:
Franz Zieglerstraat 34D
1087 HN Amsterdam
T 085 2 735 735
E info@weddingplanner.nl

Volg ons op: