Perfecte tafelstyling

De locatie is bevestigd en jullie zijn steeds meer met de details bezig. In de details kun je veel van jezelf laten zien. Niet alleen het stylen van de ceremonie is belangrijk, maar ook de styling van de dinertafels. Per slot van rekening genieten jullie zo’n 2 tot 2,5 uur van het diner.

Stap 1 is de keuze van de setting
Kiezen jullie voor één grote lange tafel, verschillende ronde tafels, een U-vorm setting of hebben jullie voor een amusediner gekozen met alleen statafels?

Stap 2 is het menu.
Indien jullie een share diner hebben gekozen is het belangrijk hier rekening mee te houden in de tafelstyling. De tafel staat dan natuurlijk al vol schalen met de lekkerste gerechten, dus veel aankleding is er dan niet nodig en past waarschijnlijk ook niet. Maar niet getreurd! De styling kan ook aan het plafond verwerkt worden.

Stap 3 is het doorvoeren van jullie thema(kleur).
Op bijvoorbeeld Pinterest zie je de mooiste creaties die wellicht goed bij jullie passen. Gaan jullie voor grote centerpieces (bloemenstukken in het midden van de tafel(s)) of kies je liever voor kleine vaasjes met losse bloemen? Houden jullie meer van strakke boeketten of zie je liever een variëteit aan potjes, vaasjes en bloemen? Hou je de styling ingetogen in bijvoorbeeld wit of licht roze of passen uitbundige, vrolijke kleuren zoals fuchsia, oranje of koraal meer bij jullie en het gekozen thema?

Bloemen en styling die jullie bij de ceremonie gebruiken, kun je ook weer tijdens het diner plaatsen.

Tafelindeling
Daarbij is het ook nog belangrijk om na te denken over de zitplaatsen. Maken jullie een tafelindeling of mag iedereen zelf kiezen waar hij/zij gaat zitten. Eventueel kun je ook per gang wisselen van tafel. Geef dit wel door aan de locatie of cateraar zodat zij hier ook rekening mee kunnen houden met het uitserveren van de gerechten. Tafelstyling beperkt zich niet alleen tot het plaatsen van bloemen, maar bijvoorbeeld ook in de verlichting, menukaartjes, servetten en servies.

Op onze Pinterest pagina vind je nog meer gave ideeën en inspiratie voor de tafelstyling!

Meer van Locatie adviseurs

Comments are closed.

Tip onze redactie

Heb je suggesties voor onze blog? Tip onze redactie op info@weddingplanner.nl

Contact

Weddingplanner.nl is onderdeel van TopTrouwlocaties.nl.

Contactgegevens:
Franz Zieglerstraat 34D
1087 HN Amsterdam
T 085 2 735 735
E info@weddingplanner.nl

Volg ons op: