Trendalert! Laat drones jullie dag filmen

Sinds wij de prachtige video’s op YouTube hebben gezien, begrijpen we deze trend wel. Want hoewel het misschien wat onwennig voelt om je de hele dag te laten volgen door een vliegende machine, levert het gebruik van een drone op je trouwdag werkelijk schitterende plaatjes op.

Technologie is niet het eerste waar je aan denkt bij trouwen. Toch kom je steeds vaker technische snufjes op bruiloften tegen, zeker in Amerika. Van robotbartenders tot taartoppers uit een 3D printer en apps om je eigen trouwjurk te ontwerpen. En waar technologie ieder jaar weer een stap vooruit doet, doen de fotografen en videografen in trouwland dat ook. Zo duiken er steeds vaker GoPro camera’s op in bruidsboeketten om hidden moments vast te leggen, livestreamen sommige koppels hun trouwdag via Periscope zodat familie en vrienden van ver kunnen meekijken én is het gebruik van drones sterk aan het toenemen. Ook in Nederland gebeurt dit steeds vaker. Toch zitten er naast voordelen ook nadelen aan het gebruik van de onbemande vliegtuigjes. De vraag is dus; zeg jij ja of nee tegen drones op jullie bruiloft?

Voordelen van het gebruik van drones
Bijna ieder bruidspaar krijgt de waarschuwing van de veteranen. Koppels die al getrouwd zijn en jullie op het hart drukken vooral te genieten, ‘want voor dat je het weet is de dag voorbij gevlogen’. Gelukkig kunnen jullie, door naast een fotograaf ook een videograaf in te huren, de dag altijd herbeleven. En eerlijk is eerlijk, als je daar ook nog eens een drone aan toegevoegd, levert dat spectaculaire plaatjes op. Door de combinatie van grondopnamen én luchtbeelden komt er nog meer verhaal in een film. De vliegende apparaatjes bieden een unieke blik op jullie trouwdag. Zeker wanneer jullie trouwen op het strand, aan een meer of op een open vlakte zijn de resultaten adembenemend.

Nadelen van het gebruik van drones
Natuurlijk willen jullie adembenemende beelden van jullie trouwdag! Toch zitten er ook nadelen aan het gebruik van drones, zeker als je van plan bent dit tijdens de ceremonie te doen. De onbemande vliegtuigjes maken namelijk wel wat kabaal. Ook zijn jullie gasten het waarschijnlijk niet gewend dat er een apparaatje om hen heen vliegt, dus het kan zijn dat ze afgeleid raken tijdens bijvoorbeeld de ceremonie.

Waar je rekening mee moet houden
Wil je een drone gebruiken om je trouwdag vast te leggen? Laat dat dan altijd door een professional doen. Drones zijn moeilijk te besturen en het laatste wat je wilt is ongelukken op je trouwdag. Onderzoek ook altijd of een extra verzekering nodig is en vraag na of er op jullie trouwlocatie wel met een drone gevlogen mag worden. In bepaalde natuurgebieden of dichtbij een luchthaven mag dit namelijk vaak niet. De toptrouwlocatie van jullie keuze, weet het antwoord hier waarschijnlijk op en anders kunnen jullie dit navragen bij de gemeente waarin jullie trouwen.

Meer trouwtrends
Meer lezen over dé trouwtrends van 2017? Eerder al tipten wij over de opkomst van themabruiloften en de laatste trends op bruidsmode gebied. Zijn jullie nog niet helemaal klaar voor een High Tech bruiloft? Ook dat kunnen wij best begrijpen. Op deze trouwlocaties geen robotbartenders maar échte mensen die de drankjes serveren!

Meer van Locatie adviseurs

Comments are closed.

Tip onze redactie

Heb je suggesties voor onze blog? Tip onze redactie op info@weddingplanner.nl

Contact

Weddingplanner.nl is onderdeel van TopTrouwlocaties.nl.

Contactgegevens:
Franz Zieglerstraat 34D
1087 HN Amsterdam
T 085 2 735 735
E info@weddingplanner.nl

Volg ons op: