Huwelijksaanzoek nog altijd taak van man?!

Als het aankomt op trouwen lijkt empancipatie onder Nederlanders nog ver te zoeken. In meer dan 90% van de gevallen stelt de man de grote vraag. Bij de helft van de stellen neemt de vrouw vervolgens het roer over, zij maakt dan de meeste beslissingen over de trouwerij. Dit blijkt uit onderzoek van Toptrouwlocaties.nl onder 287 bruidsparen. Hoewel bijna alle stellen de bruiloft vooral leuk (79%) en spannend (49%) vinden, levert het huwelijk ook vaak stress op (57%).

Vinden van geschikte trouwlocatie zorgt voor onrust

Stress leidt soms tot ruzie
Meer dan de helft van de bruidsparen ervaart stress door het aanstaande huwelijk. Een kwart van alle paren heeft zelfs wel eens onderling ruzie vanwege spanning rondom hun bruiloft. De meest voorkomende oorzaken voor stress zijn de genodigdenlijst en geld, beide leveren vier op de tien koppels stress op. Het vinden van een geschikte trouwlocatie is voor drie op de tien een reden om onrustig te worden.

Vooral mannen dromen van een kasteel

Locatie is belangrijk
Geld lijkt geen rol te spelen bij het kiezen van een trouwlocatie: ongeveer de helft van de bruidsparen geeft 50% – 75% van het huwelijksbudget eraan uit. Bijna de helft (45%) van de stellen vindt dan ook dat een slechte locatie hun trouwdag kan verpesten. Toch bezoeken de tortelduifjes meestal maar twee (26%) of drie (23%) plaatsen voordat zij hun keuze maken. Uitstraling en sfeer zijn bij tweederde van de bruidsparen de doorslaggevende factoren. De meeste koppels trouwen het liefst in een kasteel, al is dit veel vaker de droomplek van mannen (79%) dan van vrouwen (42%).


Op de manege, in het ziekenhuis of op het werk…

Toptrouwlocaties.nl vroeg 287 stellen waar en hoe het huwelijksaanzoek werd gedaan. Een op drie Nederlanders verlooft zich thuis, en nog eens een op de drie doet dat op vakantie. Sommigen kozen echter voor een andere plek. Een greep uit de meest opvallende antwoorden:

  • “Op de manege, mijn partner ging als prins op een wit paard”
  • “Op oudejaarsavond om 00.00 uur in een restaurant op de 40e verdieping met vuurwerk op de achtergrond”
  • “In de Fata Morgana in de Efteling”
  • “Direct na ontwaken uit mijn narcose van een hernia-operatie”
  • “In het Huis van Sinterklaas, waar wij samen als Piet werkten”
  • “Op het dak van de wereld… het Empire State Building”
  • “Ik geef les op een middelbare school en toen ik mijn mentorklas les gaf, kwamen brandweerwagens met loeiende sirenes aan en is mijn vriend – ten overstaan van mijn mentorklas, docenten, brandweercollega’s en onze twee kinderen – op zijn knieën gegaan”

Bron afbeelding: animatiemagazijn.nl

Meer van Locatie adviseurs

Comments are closed.

Tip onze redactie

Heb je suggesties voor onze blog? Tip onze redactie op info@weddingplanner.nl

Contact

Weddingplanner.nl is onderdeel van TopTrouwlocaties.nl.

Contactgegevens:
Franz Zieglerstraat 34D
1087 HN Amsterdam
T 085 2 735 735
E info@weddingplanner.nl

Volg ons op: