Waarom trouwen op zondag? Weddingplanner geeft antwoord…

Auberge du Bonheur is in Tilburg de enige erkende externe trouwlocatie waar het mogelijk is om vanaf 1 januari 2012 op zondag in het huwelijksbootje te stappen.

Nieuwjaarsdag is meteen de eerste zondag waarop bruidsparen elkaar het ja-woord kunnen geven bij het stijlvolle Tilburgse horeca-etablissement aan de Bredaseweg. Trouwen op zondag is sinds kort in meerdere gemeenten in Nederland toegestaan, maar vanaf 2012 dus ook in Tilburg. Wij spraken met weddingplanner en ceremoniemeester Ellen van der Linden van Auberge du Bonheur en stelden haar een aantal vragen over trouwen op zondag.

Waarom zou iemand op zondag willen trouwen?

“Als wedding planner spreek ik vrijwel dagelijks bruidsparen die iets persoonlijks en bijzonders van hun dag willen maken. Of het nu gaat om de invulling van de dag of om de keuze van een datum. Stel dat je op zondag 10 juni 2012 precies 10 jaar samen bent of als je op zondag 6 mei alweer een jaar eerder ten huwelijk gevraagd bent. Dan is die datum op zondag juist zo mooi voor de symboliek.

Daarnaast biedt het veel meer vrijheid en mogelijkheden om in de mooie seizoenen elkaar het ja-woord te geven. Daar waar in de maanden mei, juni en september bijna alle vrijdagen en zaterdagen al vol zitten, zijn nu ineens heel wat extra dagen beschikbaar die men kan kiezen als trouwdag

 

Zijn er nog andere voordelen aan trouwen op zondag?

“Trouwen op zondag heeft zeker nog meer voordelen. De setting van een zondagsbruiloft is vaak anders dan een bruiloft met een groot feest, welke vaak op vrijdag of zaterdag wordt gevierd. De sfeer van een zondagsbruiloft is vaak (nog) meer ontspannen, met een gezellige borrel en een heerlijk culinair diner. Ideaal voor de trend van de afgelopen jaren; je bruiloft vieren met een kleiner gezelschap, mensen die echt belangrijk voor je zijn en die je er de hele dag bij wil hebben. Ook hoeven nog maar weinig mensen vrij te vragen om er die dag bij aanwezig te zijn. Iets waar velen wel tegenaan lopen met een vrijdagse huwelijksvoltrekking.”

Is het dan duurder om op zondag te trouwen?

“Mooie bijkomstigheid is dat de leges voor trouwen op zondag niet hoger liggen dan op andere dagen. Het is zelfs goedkoper om op zondag bij Auberge te trouwen, dan op het gemeentehuis. Verder is het bij een verzorging van de hele dag op zondag eerder mogelijk om de locatie exclusief af te huren. De Auberge is die dag dan geheel voor het bruidspaar en hun gasten. Alle  sfeervolle ruimtes staan tot hun beschikking.”

 

Zijn er eigenlijk wel nadelen? “Nee, als ik er goed over nadenk zijn er geen nadelen aan trouwen op zondag!”

 

Fotografie: MonetMine

Meer van Locatie adviseurs

Comments are closed.

Tip onze redactie

Heb je suggesties voor onze blog? Tip onze redactie op info@weddingplanner.nl

Contact

Weddingplanner.nl is onderdeel van TopTrouwlocaties.nl.

Contactgegevens:
Franz Zieglerstraat 34D
1087 HN Amsterdam
T 085 2 735 735
E info@weddingplanner.nl

Volg ons op: