Cultuurverschillen in bloemdecoratie

Mijn naam is Giada Graziani, ik zit al 20 jaar in de bloemenbranche, waarvan ik 16 jaar eigen baas ben.

De passie voor bloemen stroomt door het bloed en ik zou niet zonder kunnen…

5 a 10 weddings per weekend
Ik heb een tijdje in Engeland gewoond en aldaar werkte ik bij een bloemist en kwam in aanraking met ‘the wedding season’. Ik wist niet wat ik meemaakte, er werd massaal getrouwd tussen maart en september, elk weekend hadden we 5 a 10 weddings te decoreren.

Wat mij erg opviel was het het belang van bloemendecoraties bij een huwelijk, iets wat ik niet zo heftig in Nederland had meegemaakt.

Ik wist al dat er hier in Nederland ‘anders’ over werd gedacht. Ook omdat ik een Italiaanse achtergrond heb en weet hoe belangrijk bloemendecoraties bij huwelijken in Italië zijn.

Italiaanse touch
In Italië wordt er veel aandacht besteed aan de aankleding, voornamelijk van de kerk, de auto, de dinertafels maar ook de trap, portiek of entree waar de bruid zich op dat moment bevindt, meestal bij haar ouders thuis, want een bruid trouwt daar (nog steeds) vanuit huis.

De bruidsdecoratie spraken mij enorm aan en zodoende heb ik acht jaar geleden vanuit huis DON FLORITO opgezet – ik houd mij voornamelijk bezig met de aankleding van huwelijken en doe dit met veel plezier! We hebben de eer niet alleen bruidsparen uit heel Nederland te mogen helpen, maar ook ver daarbuiten.

Hollandse bruidsparen, gemixte bruidsparen en bruidsparen uit een hele andere cultuur. Elke bruiloft is voor mij weer een uitdaging, ik wil een totaalplaatje neer zetten en ja, achteraf horen dat ze het waanzinnig vonden en dat het precies was wat ze bedoelden.


Cultuurverschillen
Het verschil in culturen is groot; in Nederland heerst er een mentaliteit van ‘doe maar gewoon dan doe je gek genoeg’ of ‘nou.. dat hoeft allemaal niet hoor’. Soms hebben mensen niet nagedacht over een kleurthema, daar help ik ze dan graag bij.

Bij de gemixte bruidsparen zie je al een verschil, dan mag er meer… er wordt veel zorg besteed aan de details en kleurthema’s. Bovendien wordt zelden meteen over budget gepraat.

No money talks
Bij bruidsparen waarbij zowel bruid als bruidegom niet uit Nederland komen zie je dat er al op een bijna overdreven (zoals we dat hier in Nederland zouden kunnen omschrijven) manier aandacht besteed aan de decoratie: er worden theelichthouders uit Amerika overgevlogen, tafelrunners worden speciaal gemaakt in gewenste kleur, menukaarten en tafelnummerbordjes worden met de hand beschilderd en ga zo maar door.

Over geld wordt al helemaal niet gesproken, meestal weten ze dat aan hun wensen een prijskaartje hangt, dit is namelijk ook heel normaal in Engeland en Amerika bijvoorbeeld.

De aankleding van een huwelijk is bijna of net zo belangrijk als dé jurk en daar wordt budget voor gereserveerd.

Fotocredits:
Foto 1: petronellanitta.com
Foto 2: lifefromtheinside.nl
Foto 3: anouschkarokebrand.nl

Meer van Locatie adviseurs

Comments are closed.

Tip onze redactie

Heb je suggesties voor onze blog? Tip onze redactie op info@weddingplanner.nl

Contact

Weddingplanner.nl is onderdeel van TopTrouwlocaties.nl.

Contactgegevens:
Franz Zieglerstraat 34D
1087 HN Amsterdam
T 085 2 735 735
E info@weddingplanner.nl

Volg ons op: