De Britse allure van Kasteel De Schaffelaar

Barneveld, 27 februari 2014 – Een in neo-tudorstijl gebouwd landhuis; daar heeft Nederland er niet veel van. Het in 1850 gebouwde landhuis De Schaffelaar – beter bekend als Kasteel De Schaffelaar – is zonder twijfel het mooist en staat dan ook in de top-100 van Nederlandse UNESCO-monumenten. Tegelijkertijd is het een veelzijdige, exclusief af te huren en toch betaalbare evenementenlocatie waar zelfs James Bond zich prima thuis zou voelen.

 

Wanneer je het landgoed van het in Barneveld gelegen Kasteel De Schaffelaar oprijdt, beland je in een geheel andere wereld. Het is een wereld die in de betere Britse detective niet zou misstaan: een indrukwekkend kasteel compleet met torentjes, kantelen en metershoge ramen. Het landgoed versterkt dat gevoel nog eens: de rododendrons, indrukwekkende bomen, diepgroene gazons en bijzondere struiken worden omzoomd door grindpaden en antieke lantaarns. Ook binnen – let nog even op de indrukwekkende entree met het mooie balkon erboven – ademt het kasteel een prettige chique. Marmeren vloeren, grote haarden, kroonluchters, oorfauteuils, eetstoelen in Queen Anne-stijl – alles klopt. Voor het spannende contrast zorgt dan de kelder weer: hier creëert de strakke loungestijl de perfecte setting voor een spetterend feest.

 

James Bond

Ook evenementenbureau Carpe Diem had oog voor de Britse allure van Kasteel De Schaffelaar. Voor een van zijn opdrachtgevers organiseerde het bureau onlangs een complete James Bond Experience. De 250 gasten kregen de opdracht een nieuwe James Bond-film te maken, maar om de juiste mensen wel op de juiste plek te krijgen, moesten de aanwezigen eerst laten zien wat ze konden. Activiteiten die op het programma stonden, waren onder meer een huntinggame, een workshop schieten met pijl en boog, zwaardvechten en een workshop doedelzak spelen. Tijdens het evenement – een middag- én avondvullend programma – werden alle ruimtes van het kasteel benut, vertelt directeur Peter de Bijl van Carpe Diem. ‘Kasteel De Schaffelaar is ideaal voor dit soort themafeesten en heeft alles in huis om aan onze hoge eisen te voldoen. De catering is van een hoog niveau, de aankleding en de entourage laten niets te wensen over en de bediening is ontzettend vriendelijk. Op een feest moeten de gasten optimaal kunnen genieten. Dat is heel goed gelukt.’

 

Trainen met een extra dimensie

Hoewel Kasteel De Schaffelaar vaak voor feesten wordt gebruikt, leent de locatie zich ook goed voor kleinschalige zakelijke bijeenkomsten, zoals vergaderingen, trainingen of workshops. De in totaal acht verschillende zalen en salons geven dit soort bijeenkomsten veel extra cachet, ondervond ook het internetbureau Dit’s Media. Gerson Laanstra van Dit’s Media legt uit waarom zijn bureau onlangs Kasteel De Schaffelaar als trainingslocatie inzette: ‘Je ontvangt relaties in een prachtig en mooi in het bos gelegen pand. Dat geeft zo’n training echt een bijzondere dimensie. Bovendien heeft het kasteel prima zalen en moderne faciliteiten voor dit soort trainingssessies.’

 

Bereikbaar en gemakkelijk

Kasteel De Schaffelaar staat vlak naast het station van Barneveld en is zodoende zowel per auto als per openbaar vervoer vanuit heel Nederland goed te bereiken. De medewerkers van Kasteelfeesten organiseren jaarlijks vele honderden evenementen en congressen en hun ervaring staat dan ook garant voor een goed georganiseerde bijeenkomst. Voor opdrachtgevers is dit ideaal: zij kunnen de organisatie van hun congressen, evenementen en andere bijeenkomsten – inclusief catering, techniek en entertainment – volledig uit handen geven.

Meer van Locatie adviseurs

Comments are closed.

Tip onze redactie

Heb je suggesties voor onze blog? Tip onze redactie op info@weddingplanner.nl

Contact

Weddingplanner.nl is onderdeel van TopTrouwlocaties.nl.

Contactgegevens:
Franz Zieglerstraat 34D
1087 HN Amsterdam
T 085 2 735 735
E info@weddingplanner.nl

Volg ons op: