Nationaal Trouwonderzoek onder ruim 500 bruidsparen

Jaarlijkse bestedingen in trouwbranche ruim 1 miljard euro

Het eerste Nationaal Trouwonderzoek van Toptrouwlocaties.nl is een feit. Vol verrassende, openhartige en nuttige reacties van ruim 500 bruidsparen die in 2013 in het huwelijksbootje stapten. Bruidsparen werd onder andere gevraagd naar verbeterpunten voor trouwlocaties, de stressfactoren, de beste en meest gênante herinneringen aan hun trouwdag en gouden tips voor nieuwe bruidsparen. Toptrouwlocaties.nl zal jaarlijks de bestedingen, wensen, eisen en het gedrag van bruidsparen ten opzichte van trouwlocaties en -leveranciers in kaart brengen. Met de resultaten van dit onderzoek heeft de branche waardevolle informatie in handen om de (toekomstige) bruidsparen nog beter van dienst te kunnen zijn en daarmee de trouwmarkt naar een hoger niveau te tillen. Ook voor bruidsparen biedt het onderzoek interessante inzichten voor de organisatie van hun grote dag.

De gemiddelde kosten van een bruiloft: 15.500 euro
Dat de trouwbranche niet alleen maar bestaat uit tule, boeketten en bruidstaarten, bewijst de serieuze omzet die de branche jaarlijks opbrengt. Met de gemiddelde kosten van 15.500 euro per bruiloft en een aantal van 64.000 huwelijken per jaar wordt de omzet geschat op zo’n miljard euro per jaar. Toptrouwlocaties.nl heeft de cijfers in kaart gebracht. Wat geven bruidsparen uit aan een locatie en welke soort trouw- en feestlocaties hebben hun voorkeur? Welke keuzes maken zij ten opzichte van leveranciers?

Het onderzoek geeft inzicht in hoe bruidsparen zich oriënteren, welk gedrag zij daarbij vertonen; wat is de tijdslijn van aanschaf van de locatie, de jurk, de ringen, het pak en de reis.

Planning- en keuzestress
Het onderzoek heeft, zowel kwantitatief als kwalitatief, interessante resultaten opgeleverd. Zo gaat de man het vaakst op zijn knieën (88 %), waarna bruidsparen gemiddeld twaalf maanden later in het huwelijksbootje stappen. Gemiddeld is een bruidspaar 250 tot 400 uur bezig met de organisatie van hun bruiloft. De planning, het budget en de genodigdenlijst veroorzaken de meeste stress. Het omringd zijn door familie en vrienden is voor bijna de helft van de bruidsparen de beste herinnering van de dag en scoort hiermee zelfs hoger dan de plechtigheid zelf. Maar liefst 96 % geeft aan dat de trouwdag dé dag van hun leven is geweest. Ook is er een zeer hoge tevredenheid ten opzichte van de leveranciers waarbij de trouwlocatie de hoogste waardering krijgt.

Het doel van dit jaarlijkse onderzoek is de trouwmarkt inzichtelijker en transparanter te maken en de professionaliteit van de branche naar een hoger niveau te tillen.

Klik hier om het Nationaal Trouwonderzoek te bekijken.

Op pagina 56 staat de nummer 3 populairste bruidsmodezaak vermeld, dit moet zijn Covers Couture Bruidsmode in Utrecht. Per abuis is de verkeerde bruidsmodezaak vermeld in de print editie, waarvan akte.

Meer van Locatie adviseurs

Comments are closed.

Tip onze redactie

Heb je suggesties voor onze blog? Tip onze redactie op info@weddingplanner.nl

Contact

Weddingplanner.nl is onderdeel van TopTrouwlocaties.nl.

Contactgegevens:
Franz Zieglerstraat 34D
1087 HN Amsterdam
T 085 2 735 735
E info@weddingplanner.nl

Volg ons op: