The shabby chic wedding: een rustieke setting in stijlvol Finley

Een rustieke vintage sfeer op een strak moderne locatie, of juist andersom. Voor weddingplanners en stylisten is niets mooier dan een locatie een geheel eigen tint te geven, speciaal voor die ene bruiloft. Zoals het huwelijk van Michel en Welmoed, die Shirley Pisano van Bloom Wedding organiseerde in Finley, het Witte Huis in Loosdrecht.

Contrast

“Het bruidspaar had de wens om de locatie in te richten als ‘shabby chic’, dus rustieke elementen in een chique omgeving”, vertelt Shirley. Het stel had als locatie het stijlvolle Finley uitgekozen, een strakke en moderne villa aan de Loosdrechtse Plassen. “Ze kozen bewust niet voor een
landelijke omgeving, maar juist een moderne locatie vanwege het contrast. De locatie werd aangekleed met heel persoonlijke elementen zoals bloemwerk, een bedrukte loper en een sigarenhoekje. De tafel waarop de bruidstaart stond was bijvoorbeeld van houten kistjes, en in de tuin stonden pallets met daarop fotolijstjes van de gasten.”

De dag begon op de steiger van een hotel, aan de overkant van de Loosdrechtse Plassen. De gasten werd verzocht om daar in twee sloepen te stappen, waarmee ze naar de locatie waar het huwelijk plaatsvond werden gebracht. Op de steiger voor Het Witte Huis stond het bruidspaar ze op te wachten.

Drie stijlen in een zaal

Hoewel het bruidspaar alleen gebruik maakte van de zaal in het direct aan het water gelegen bijgebouw, kon de styliste de zaal maar liefst drie keer aankleden. “Het burgerlijk huwelijk was in het bijgebouw, met een wijds uitzicht over de Loosdrechtse Plassen. Buiten was een tent opgezet, waar na het huwelijk de taart werd aangesneden, en vervolgens werd het huwelijk ook nog voor de kerk gesloten. De zaal in het bijgebouw was in de tussentijd helemaal omgebouwd zodat de sfeer aansloot op de kerkelijke huwelijksceremonie.”


Nadat beide huwelijken waren voltrokken, trok de groep zich weer terug in de tent op het terras. “Daar was een borrel met live muziek, zodat de zaal waarin het huwelijk was voltrokken in de tussentijd weer kon worden omgebouwd, ditmaal voor het diner. De gasten kwamen die dag drie keer in dezelfde ruimte, en drie keer was die totaal anders ingedeeld. Ze waren elke keer weer verrast.”

Volgens Shirley is de aankleding van een locatie heel belangrijk voor de sfeer van de bruiloft. “Finley is een heel makkelijke locatie om je eigen draai aan te geven. Op deze manier kregen de gasten iedere keer iets heel anders te zien qua aankleding, wat de sfeer van de ceremonie en het diner heel erg versterkte.”

[Foto’s: Eppel Fotografie]

Meer van Locatie adviseurs

Comments are closed.

Tip onze redactie

Heb je suggesties voor onze blog? Tip onze redactie op info@weddingplanner.nl

Contact

Weddingplanner.nl is onderdeel van TopTrouwlocaties.nl.

Contactgegevens:
Franz Zieglerstraat 34D
1087 HN Amsterdam
T 085 2 735 735
E info@weddingplanner.nl

Volg ons op: