A man’s accessories

De bruidegom en accessoires.
We nemen aan dat je streeft naar de perfecte bruiloft, toch? Helemaal tot in de kleinste details, zoals je stropdas, je dasspeld en natuurlijk je manchetknopen. Om je daarbij te helpen, hebben we de ultieme gids voor kleinere accessoires geschreven.

 

De stropdas
Het is nogal indrukwekkend hoeveel invloed een stropdas heeft. Een stropdas kan je hele outfit maken of breken. En ze zeggen zelfs dat de stropdas het eerste is wat men ziet, als ze je ontmoeten. Je zult nu dus wel de druk voelen om de juiste keuze te maken, maar maak je geen zorgen. Wij laten je echt niet in de steek door die keuze over te laten aan je kleurenblinde getuige. Hier zijn enkele geweldige tips voor je trouwdas:gestippelde-silk-ties-eab

 1. Een zwarte stropdas bij een zwart pak is echt altijd een winnaar. Hier kan niemand de mist mee in gaan.
 2. Als je nogal conservatief bent, is een andere optie waarbij je weinig risico loopt, een grijze of zilverkleurige stropdas.
 3. Bij een casual trouwerij in een relaxte sfeer, kun je misschien wel weg komen met een  stropdas van wol, maar afgezien daarvan zijn zijde, polyester en microvezel een stukje veiliger.
 4. Als je besluit om de uitdaging aan te gaan met de wereld van kleuren, dan wil je misschien dat je stropdas matcht met de kleuren van de bruiloft. Ben je zelf geen bruidegom, maar heb je een uitnodiging voor een bruiloft ontvangen, dan zie je vaak het kleurenthema terug in de uitnodiging.
 5. Houdt er rekening mee dat stropdassen makkelijk kreuken. Laat ze dus niet in het rond slingeren als je thuis komt, maar hang ze netjes in de kast.


De dasspeld
Naarmate de avond vordert met wijn en eten, leidt het geen twijfel dat je gedachten en je balans samen met je stropdas gaan zweven. Daarom is een dasspeld je beste vriend, omdat die in ieder geval de stropdas op zijn plaats kan houden. Ofschoon de dasspeld vaak gehuld is in mistige mythes en het advies van je 90-jarige opa ook niet alles is, zijn er eigenlijk best wel enkele concrete regels waar je rekening mee kunt houden. Hier zijn ze:zilveren-moustache-snor-dasspeld-cd6

 1. De dasspeld mag maximaal ¾ van de breedte van je stropdas zijn, maar moet minimaal 2,5 cm. bedragen.
 2. De dasspeld moet feitelijk hoger worden bevestigd, dan de meeste mensen denken. Namelijk exact tussen de 3e en 4e knoop van je hemd of een andere stelregel is om dezelfde hoogte aan te houden als de borstzak van je jasje.
 3. De dasspeld moet matchen met alle andere metalen details, zoals je riemgesp, horloge of manchetknopen.

Kijk voor een grote selectie van dasspelden op Trendhim.nl

De vlinderdas wordt al meer dan 430 jaar gebruikt. Dat is dus een mooie manier om een gesprek te beginnen.

De zakdoek
Een detail dat vaak over het hoofd wordt gezien is de zakdoek. Dat is echt een accessoire dat nooit genoeg credit krijgt. Al eeuwen tilt de zakdoek het kostuum van de man naar nieuwe hoogtes. De zakdoek dateert eigenlijk van de tijd van de sterke, oude Grieken, maar is om enige reden, inmiddels enigszins verzeild geraakt in de onderste regionen van de top lijst van  belangrijkste mannen accessoires. Laten we dat eens veranderen. Daarom bij deze, zonder verder uitstel, de tips voor de zakdoek:gestippelde-zijden-zakdoek-d17

 1. Het is nogal belangrijk dat de zakdoek niet uit de borstzak stulpt. Zorg dus voor de juiste maat en vouwmethode.
 2. Tegenwoordig is het doel van een zakdoek om diepte toe te voegen aan een pak en, in tegenstelling tot wat veel mensen denken, moet hij net niet passen bij je stropdas of vlinderdas. In plaats daarvan moeten ze elkaar aanvullen.
 3. De zakdoek kan ook het hemd aanvullen in plaats van de stropdas. Dat bepaal je zelf.
 4. Een zakdoek komt het beste tot zijn recht als hij van een ander materiaal is dan het jasje.
 5. Ben creatief als het gaat om het vouwen van de zakdoek. De mogelijkheden zijn eindeloos voor het botvieren van je creativiteit hier.

Zie Trendhim’s grote selectie van zakdoeken hier.


De manchetknopen
In tegenstelling tot de dasspeld, wordt het dragen van manchetknopen niet overspoeld met regels. De enige echte regel is, net als met de dasspeld, dat metaal moet passen bij metaal. Wat dan dus meteen ook andere mooie materialen, zoals hout en leer uitsluit voor een bruiloft.klassieke-vlakke-manchetknopen--869

Maar we laten je natuurlijk niet gaan zonder enkele tips:

 1. Manchetknopen gaan hand in hand met een dasspeld.
 2. Houdt er rekening mee dat je een hemd koopt dat is gemaakt voor manchetknopen, ook wel een manchet-hemd genoemd. Het is nogal lastig om gaten te maken in ee normaal hemd.
 3. Als je een brede pols hebt, is het misschien de moeite waard om goed te kijken naar het sluit-mechanisme van de knopen. Sommige sluiten een stuk makkelijker dan anderen.

Je kunt een grote selectie bekijken van manchetknopen voor de grote dag op Trendhim.nl

 

De vlinderdas
Veel dezelfde regels die gelden voor de stropdas, zijn ook van toepassing voor de vlinderdas, ofschoon de vlinderdas vaak wel wat meer aandacht vraagt als het gaat om de juiste kleur. Enkele tips omtrent de vlinderdas:donkere-houten-vlinderdas-9b2

 1. Hoe informeler een bruiloft is, hoe creatiever je mag zijn met je vlinderdas.
 2. De vlinderdas wordt al meer dan 430 jaar gebruikt. Dat is dus een mooie manier om een gesprek te beginnen.
 3. De twee uiteinden van de vlinderdas moeten gelijk zijn aan de uiteinden van je ogen en de rand van je gezicht.
 4. Het is je eigen keus of je wilt gaan voor een voorgestrikte vlinderdas of voor een zelfbinder. De ouderwetse (‘old school’) mannen zweren bij de laatste, maar het maakt in feite niet zo heel veel verschil.

Vind je nieuwe vlinderdas voor de bruiloft op Trendhim.nl.

Bron: Trendhim.nl

Meer van Locatie adviseurs

Comments are closed.

Tip onze redactie

Heb je suggesties voor onze blog? Tip onze redactie op info@weddingplanner.nl

Contact

Weddingplanner.nl is onderdeel van TopTrouwlocaties.nl.

Contactgegevens:
Franz Zieglerstraat 34D
1087 HN Amsterdam
T 085 2 735 735
E info@weddingplanner.nl

Volg ons op: