Het themahuwelijk: de trends voor 2017

Het themahuwelijk is weer helemaal hot! Van een bepaalde kleur tot vintage en van festival tot landenthema: we zien het terug in in de kleding, de catering, maar ook in de locatiekeuze en de aankleding van de trouwlocatie. Maar welke thema’s zijn hot en wat kan echt niet meer? De trouwexperts van Toptrouwlocaties zetten de voorspellingen voor de weddingtrends van 2017 op een rij!

Festival
Het festivalthema zien we al een paar jaar steeds vaker voorbij komen op bruiloften. Maar 2017 wordt het jaar dat the festival wedding écht doorbreekt! Heerlijk buiten in een luchtige trouwjurk, food trucks, DIY decoratie als vlaggetjes, kleine lichtjes en sterretjes, een photobooth, uitnodigingen in de vorm van een ticket to paradise, muziek, tipi tenten en glowsticks; dat zijn de ingrediënten voor een ongedwongen festival wedding.

FestivalPhotoboothTicket

Bladgroen
Vergeet bloemen: dit jaar zien we voornamelijk groene planten. Bungelende hangplanten, vetplantjes, tropische palmbladeren, en vergeet ook zeker de cactus niet!

Plant1Plant2Plant3

Latijns Amerikaanse invloeden
In 2017 gaan we in Nederland kennis maken met Latijns Amerikaanse invloeden. Het feest spettert in felle tropische kleuren: oranje, flirty fuchsia, turquoise, geel en leafy green. Er is een hoofdrol weggelegd voor rum-infused cocktails…!

Tropical1Tropical2Tropical4

Metallic
De afgelopen jaren zagen vooral veel warme en zachte, natuurlijke materialen; 2017 krijgt een gouden randje. Goud, zilver en bronzen accenten zien we overal voorbij komen, van de bloemen en tafeldecoratie tot in de taarten.

Metallic1Metallic2Metallic3

Kleuren: rose quartz en serenity
Maar liefst 56 procent van de bruidsparen maakt gebruik van een kleurthema! Dat blijkt uit het Nationaal Trouwonderzoek 2016. Favoriete kleuren waren wit, lichtroze en lavendel. In 2016 maakten we kennis met de kleuren Rose Quartz en Serenity (licht roze en licht paars); twee kleuren die beide een warm en kalmerend gevoel geven en ook nog eens moeiteloos in elkaar overlopen. Deze kleuren werden al uitgeroepen tot Pantone Kleur van het Jaar 2016, maar zullen we zeker ook in 2017 blijven zien!

Colour2Colour1Colour3

828379b1d3438a7b2aef2e19c386d693colour6Colour 5

Meer van Aranka Spanjaard

Comments are closed.

Tip onze redactie

Heb je suggesties voor onze blog? Tip onze redactie op info@weddingplanner.nl

Contact

Weddingplanner.nl is onderdeel van TopTrouwlocaties.nl.

Contactgegevens:
Franz Zieglerstraat 34D
1087 HN Amsterdam
T 085 2 735 735
E info@weddingplanner.nl

Volg ons op: