De laatste jaren hebben we op muziek- en foodfestivals veelvuldig kennis mogen maken met foodtrucks. Ook op huwelijken zie je de kleine omgebouwde wagentjes steeds vaker. Wanneer is het een goed idee en wat zijn de opties?
Volkswagen busjes, oude brandweerwagens, zelfs oude SRV-wagens (ken je ze nog van de melkflessen op de oprit?) worden omgebouwd tot foodtruck; een keuken op wielen. En niet alleen Mexicaanse buritos, hamburgers of crêpes kun je uit deze rollende keukens krijgen, maar ook champagne, cocktails of ijs.
Voordelen
De keukens op wielen zijn niet alleen geschikt voor festival weddings, ieder huwelijk met een buitenruimte of gehouden in een grote loods heeft plezier van een foodtruck.
Wil je gasten graag verschillende soorten eten aanbieden? Dan zijn twee of drie foodtrucks een makkelijke manier om dit zonder veel moeite te regelen.
Wil je gasten graag verrassen met een leuke gimmick? Dan is een oud busje met een ijssalon of een cocktailbar op wielen een goed idee.
De eigenaren van foodtrucks bieden gerechten vaak gemaakt van lokale producten en omdat ze zich specialiseren in één gerecht of soort, is de kwaliteit vaak goed.
Het voordeel is ook dat gasten op hun eigen tempo en wanneer zij er klaar voor zijn eten kunnen halen. En samen in de rij staan voor een foodtruck levert altijd leuke gesprekken op.
Foodtruck-varianten
Iesbaeker is een authentiek gerestaureerde Fleur de Lys die omgebouwd is tot een ijswagen en ook als cava- en champagnebar geboekt kan worden.
Stacks werd al uitgeroepen tot beste foodtruck van Nederland. Op houtskool gegrilde hamburgers en ander goed vlees is hun specialiteit en ze hebben een heel park van foodwagens (van groot naar klein).
Een caravan als authentieke poffertjeskraam. Pofferdikke biedt een geweldig dessert met echte Hollandsche poffertjes.
De Pierpermobiel is een friettent in de vorm van een houten aardappel waar de meest verse en lekkere frieten bereid worden.
Kosten
De kosten verschillen per wagen. Maar een minimaal bedrag waar je rekening mee moet houden is tussen de 800 en 1000 euro voor 50 personen (ex BTW). Die prijs is niet alleen voor het eten (je betaalt per gerecht), maar ook voor de huur van de foodtruck, arbeidsloon en kilometervergoeding.
TIP van Weddingplanner
Weet je niet zo goed waar je moet beginnen met zoeken naar foodtrucks? Kijk dan op de sites als Food Convoy, ToetToetFood of Foodtruck Booking. Zij coördineren de verhuur van foodtrucks. Op deze sites vind je vaak ook de prijzen van gerechten per foodtruck. Handig voor de begroting.
BewarenBewaren