Tijdens het huwelijksdiner is daar eindelijk het moment dat je met je gasten rustig kunt zitten en bijpraten. Vaak in een kleiner gezelschap. Hoe je dineert kan op verschillende manieren. Weddingplanner zet een paar op een rij.
De mogelijkheden voor het huwelijksdiner zijn tegenwoordig groot. Klassiek dineren, een trendy barbecue of een eigentijds walking dinner, zelfs foodtrucks zie je steeds vaker op een huwelijk.
Het diner op je bruiloft is een rustpunt op deze mooie dag. De middag met ceremonie en fotosessie zijn achter de rug en straks start een spetterend feest. Het diner is het moment om even samen te zijn met familie en vrienden.
Shared dining
Bij een diner bestaat er vaak de mogelijkheid om je gasten op voorhand te laten aangeven of ze een voorkeur hebben voor vlees, vis of vegetarische gerechten. Bij het diner wordt er voor alle aanwezigen hetzelfde gerecht bereid per gang.
Heb je een uiteenlopend gezelschap qua smaak of wil je je gasten de keuze geven voor de verschillende gangen, kies dan voor een dinerbuffet of shared dining. Bij shared dining worden er verschillende grote schalen met diverse gerechten op tafel gezet. Iedereen kan zelf een keuze maken en datgene eten wat ze lekker vinden. Dit concept is afgeleid van het dinerbuffet waarbij alle gerechten naast elkaar worden gepresenteerd en iedereen zelf van het buffet kan nemen waar ze trek in hebben. Bij shared dining zit je gedurende alle gangen bij elkaar aan tafel, wel zo gezellig.
BBQ
Als jullie trouwen in de zomer en er is voldoende ruimte en mogelijkheid dan staat barbecueën vaak met stip bovenaan. De chefs leggen de diverse spiesen en items op de grill en jullie gasten kunnen zelf een keuze maken uit de aangeboden gerechten. Natuurlijk hoop je op zonnig lekker weer als je in de zomer trouwt, helaas is dat in Nederland niet vanzelfsprekend. Bedenk dan wel of een barbecue setting ook nog leuk is bij bewolkt of regenachtig weer.
Walking dinner
In deze informele dinersetting kiezen jullie van tevoren 5 á 6 gerechtjes. Terwijl iedereen geniet van de gezelligheid aan een (sta)tafel, worden de gerechtjes door de bediening aangeboden. Deze vorm van dineren is net als bij een barbecue een informele setting.
Eet smakelijk!
De vorm is er, maar nu nog de gerechten. Worden het chique gerechtjes, een Bourgondische maaltijd of misschien willen jullie eten binnen een bepaald thema?
Houd hierbij in eerste instantie rekening met je eigen smaak, ben je echter een voorstander van specifieke smaken denk dan goed na of je gasten dit ook kunnen waarderen. Het zou zonde zijn als de met zorg door jullie uitgekozen gerechten niet worden gegeten. Veel standaard of bekende gerechten kunnen met een kleine wijziging worden aangepast naar een spannender gerecht. Bespreek dit met de locatie of de cateraar. Zij hebben altijd ideeën of suggesties. Voor gasten met een allergie heeft een cateraar vaak een passend alternatief.
BewarenBewaren